Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Községi hírek, események
Krisztus születése
Vissztérés a gyökerekhez
Szia, Anyu!
Baba-mama foglalkozás
Mindig szerettem a kihívásokat
Már több mint százan jelentkeztek
Mézes riport karácsonyra
Lapszerkesztők találkozója
Cirokbankett
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Gyermekrajz kiállítás
Zeneiskolák találkozója
Tények és tévhitek
Karácsony
Remény
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Ada a fejlődés útján
Utcanevek - III.
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Sportom protiv pušenja!

    U prilici smo da putem medija čujemo i čitamo o tome da je u Srbiji na snagu stupio novi zakon o pušenju. Ovaj zakon se, naravno, odnosi i na obrazovne ustanove, pa samim tim i na Tehničku školu u Adi. U subotu, šestog novembra 2010. godine, nastavnici i  Đački parlament naše škole zajedničkim snagama  organizovali su manifestaciju pod nazivom: „Sportom protiv pušenja“.
    Arpad Balint, predsednik Đačkog parlamenta, pozdravio je svoje drugove, a zatim je Robert Vaštag, nastavnik ustava i prava građana, održao kratko predavanje. U svom izlaganju govorio je o štetnim posledicama pušenja i  upoznao učenike sa novim zakonom, kao i sa novim kućnim redom Škole. Učenici su mogli da postavljaju pitanja i da iskažu svoje stavove i primedbe u vezi sa temom. Naši učenici su, naravno, iskoristili tu mogućnost.
    Naša škola je pozvala okolne sportske klubove. Najpre se predstavio ađanski Aerobik klub jednom kraćom prezentacijom, a zatim je nekoliko članova prikazalo vežbe. Zatim je sledio senćanski streličarski klub Arcus, te ađanski stonoteniseri, koji su govorili o aktivnostima svog kluba. Mladima su se obratili i predstavnici Ađanskog fudbalskog, rukometnog i pejntbol kluba. Među učenicima naše škole blizanci, Mate i Viktor Nemeš, prestavili su svoj senćanski rvački klub rvajući se na opšte zadovoljstvo svih prisutnih. Predstavio se i molski Karate klub. Njihov predsednik je održao kratku prezentaciju, a zatim su trojica karatista izveli jednu vežbu.

    Posle prezentacija  učenici su mogli da se oprobaju u različitim sportovima. Najposećenije su bile mete postavljene u školskom dvorištu. Strelama i pejntbol puškama učenici su isprobali svoje umeće. Program se završio fudbalskom utakmicom između nastavnika i učenika koja se, već tradicionalno, bez većeg iznenađenja, završila ubedljivom pobedom nastavnika.

Natalija Ugarak-Gavrić

decembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Moj nebosvod
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sportom protiv pušenja!
Impresum


Design by VA