Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Községi hírek, események
Krisztus születése
Vissztérés a gyökerekhez
Szia, Anyu!
Baba-mama foglalkozás
Mindig szerettem a kihívásokat
Már több mint százan jelentkeztek
Mézes riport karácsonyra
Lapszerkesztők találkozója
Cirokbankett
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Gyermekrajz kiállítás
Zeneiskolák találkozója
Tények és tévhitek
Karácsony
Remény
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Ada a fejlődés útján
Utcanevek - III.
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Zeneiskolák találkozója

    Miről szólna a zeneiskolák találkozója, ha nem a zenéről. Erről győződhetett meg az adai városháza dísztermének közönsége is november 26-án, amikor a Bartók Béla alsó fokú zeneiskolának és magyarországi Sándorfalva zenei intézményének növendékei adtak közös hangversenyt. A műsor első részében az adai növendékek mutatták be zenetudásukat, mondhatjuk magas színvonalon. Nem kisebb sikert arattak a sándorfalvi testvériskola gyerekei sem, ellenkezőleg, néhány előadott számot vastapssal jutalmazott a közönség. A zenei élményen kívül a közönség és maguk a szereplők is megismerhették az egymás közötti hasonlóságot vagy éppen különbséget. Nem versenyeztek egymással a két iskola növendékei, inkább a barátságra, egymás megismerésére helyezték a hangsúlyt. Játszi könnyedséggel adták elő a begyakorolt számokat, nem volt bennük feszültség, lámpaláz sem a közönségtől való félelem… Szóval könnyed, élvezetes másfél órás műsort produkáltak, amit a közönség szívesen fogadott.

    A hangverseny első részében az adai növendékek léptek közönség elé. Elsőként a zeneiskola énekkara mutatkozott be, Bács Annamária vezényletével, majd a szólisták következtek: Német Imre (II. oszt.) hegedű, Lehócki Júlia (II.) tambura, Narancsik Helga (II.) klarinét, Bogojević Mia (II.) hegedű, Albert Éva (IV.) harmonika, Narancsik Helén (IV.).fuvola, Lepár Krisztina (V.) harmonika és Hényel Csenge (IV.) fuvola.
    A sándorfalvi vendégek a következő sorrendben léptek fel: Gáspár Anna (V. oszt.) zongora, Tápai Nikolett (III.) szintetizátor, Varga Rebeka szólóének, Sípos Barnabás Iván (II.) szintetizátor, Bohr Ágnes, Kuna Máté és Radocsai Balázs (III.) citera, Kucsera Lotti (I.) szólóének, Drozdik Bence (IV.) gitár és a végén a vendégiskola zenekara, a Menyétek együttes, Kaszás László vezetésével.


Sándorfalvi adaiak: Kaszás László és Varga Rudolf

    Rózsa Ildikótól, a zeneiskola igazgatójától megtudtuk, hogy ez a találkozó és vendéglátás a Tartományi Oktatási Titkárság támogatásával valósult meg a határon átnyúló együttműködés keretében, pályázat útján. Mivel a két iskola között már régóta baráti kapcsolat áll fenn, természetes volt, hogy a hangverseny megrendezésekor rájuk gondoltak. A szálak még erősebbek, mert a sándorfalvi iskolában két egykori adai zeneiskola növendék is tanít, Varga Rudolf és Kaszás László, aki egyúttal az iskola igazgatója is.

V.J.

decembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Moj nebosvod
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sportom protiv pušenja!
Impresum


Design by VA