Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Községi hírek, események
Krisztus születése
Vissztérés a gyökerekhez
Szia, Anyu!
Baba-mama foglalkozás
Mindig szerettem a kihívásokat
Már több mint százan jelentkeztek
Mézes riport karácsonyra
Lapszerkesztők találkozója
Cirokbankett
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Gyermekrajz kiállítás
Zeneiskolák találkozója
Tények és tévhitek
Karácsony
Remény
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Ada a fejlődés útján
Utcanevek - III.
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Gyermekrajz kiállítás

    Szimpatikus kis képzőművészeti kiállítás nyílt meg december 1-jén Adán, a művelődési központ kiállító termében. A Szarvas Gábor Könyvtár képzőművészeti szakkör tagjainak – óvodás kortól a 8. osztályig – a 2009/2010. évi munkáiból készült egy átfogó válogatás.


Barna-Kolozsi Valéria megnyitja a kiállítást

    Ezt a kiállítást egyúttal jubileuminak is tekinthetjük, mert öt évvel ezelőtt, 2005-ben indult be a legkisebbekkel való képzőművészeti foglalkozás. Az ötlet Barna Kolozsi Valéria, szobrász, képzőművészeti tanár és akkor a könyvtár igazgatója agyában fogant meg, arra gondolva, hogy ha lehet alsó fokú zenei nevelés, hagyományápolás, sport stb., miért ne lehetne képzőművészeti nevelés is iskolán kívül. Az ötletet siker koronázta, és ma már Vajdaság szerte elismert szakkörnek tekintik az adai kis „művészek” csoportját.
    Ezen a kiállításon huszonöt gyereknek, a szakkör tagjainak alkotásait láthatta a közönség, amit több mint 300 munkából válogattak össze. Nem hivatásom minősíteni vagy értékelni egy-egy kiállítást, de ezúttal elmondhatom, hogy minden tekintetben magasan felülmúlja az elvárt szintet. A témakörönkénti válogatás még jobban kifejezi a gyerekek alkotókészségét, a fejlődést, sokuknál nagy előrelépést.


Kerekeskutak. Ginder Annamária (8.oszt.)
és Vastag Nikolett (5. oszt.) festménye

    A kiállítás megnyitóján elhangzottakból kitűnik, hogy ebből a csoportból, a rendes iskolától függetlenül, ma már több tehetség folytatja képzőművészeti tanulmányait magasabb szinten, mint pl. a zentai Bolyaiban, Újvidéken, vagy Szegeden. Mindebből arra lehet következtetni, hogy a befektetett munka most öt év után már szemmel látható, tehát nem volt hiábavaló időtöltés a kicsikkel foglalkozni, ehhez nagyban hozzájárult még Vrábel Rozália nyugalmazott rajztanárnő és Szécsényi Csaba pedagógus.

V. J.

decembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Moj nebosvod
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sportom protiv pušenja!
Impresum


Design by VA