Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Községi hírek, események
Krisztus születése
Vissztérés a gyökerekhez
Szia, Anyu!
Baba-mama foglalkozás
Mindig szerettem a kihívásokat
Már több mint százan jelentkeztek
Mézes riport karácsonyra
Lapszerkesztők találkozója
Cirokbankett
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Gyermekrajz kiállítás
Zeneiskolák találkozója
Tények és tévhitek
Karácsony
Remény
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Ada a fejlődés útján
Utcanevek - III.
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűnözés. Novemberben 14 bűntényt regisztrált a rendőrség, ebből 1 eset a gazdaság kárára elkövetett bűnesetre vonatkozik. Három alkalommal ismeretlen volt az elkövető, ebből két esetet még a hónap folyamán felderítettek. Egy tettest, amint lopást kísérelt meg, tetten ért a rendőrség.
    A regisztrált bűnesetek között szerepel: általános veszély okozása, lopás, minősített lopás, rablótámadás, családon belüli erőszak, és ami eddig még nem fordult elő – emberkereskedelem szexuális kihasználás céljából. Két ilyen bűntényről adott tájékoztatót a rendőrség:
    – A rendőrség letartóztatta és bűnvádi feljelentés kíséretében elővezette Ilija J. (1972) moholi, illetve Misa P. (1978) aranđelovaci lakosokat és átadta a Szabadkai Felsőbíróság vizsgálóbírájának, azzal az alapos gyanúval, hogy emberkereskedelem bűntettét követték el. Ugyanis, a gyanúsítottak erőszakkal fogva tartottak egy tizenkilenc éves lányt, akit eladásra és szexuális kihasználásra láttak elő. Mindkét gyanúsítottat 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték.
    – A rendőrség letartóztatta és bűnvádi feljelentés kíséretében a Szabadkai Felsőbíróság vizsgálóbírája elé vezette Laza J. (1980) moholi lakost, azzal az alapos gyanúval, hogy Ilija J.-vel, aki már előzetes letartóztatásban van, emberkereskedelem bűntettét követte el egy harminc éves adai asszony ellen. A gyanúsítottak kihasználva a károsult nehéz anyagi helyzetét, különböző ajánlatokkal halmozták el, sikerült beszervezniük és eladták Boszniába szexuális szolgáltatások céljából. 
    Közrend és közbiztonság. A múlt hónapban 5 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség, öt nagykorú személy ellen, közülük egy nő. A szabálysértések a következők voltak: a közbiztonság veszélyeztetése, (2), ittas személyek alkoholos itallal való kiszolgálása (2), és illetlen viselkedés (1). A kihágások általában a vendéglátó ipari létesítményekben történtek.
    Közlekedésbiztonság. Novemberben 7 forgalmi balesetet jelentettek a rendőrségnek: 6-ot Adáról és 1-et Moholról. Halálos kimenetelű baleset nem volt, három esetben történt könnyebb – súlyosabb sérülés, 4 alkalommal pedig csak anyagi kár keletkezett, nagysága mintegy 330.000 dinár. A balesetek okai: áthaladási elsőbbségadás elmulasztása, ittas állapotban való vezetés, meg nem engedett sebesség, és más figyelmetlenség.
    A múlt hónapban 5 gépkocsivezetőt vittek a kijózanítóba 12 órára, mivel a vérükben 1,20 ezrelék feletti alkoholszintet állapítottak meg. Ezzel, az év elejétől december 1-jéig összesen 30 gépkocsivezető vesztette el jogosítványát ilyen módon.

    A rendőrség külön felhívja a járművezetőket, hogy az ünnepek alatt (karácsony, újév) szigorúbb ellenőrzést foganatosít, különös tekintettel az alkoholszint ellenőrzése céljából. Ezért figyeljünk oda, hogy alkohol fogyasztása alkalmával ne üljünk a kormánykerék mellé.

decembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Moj nebosvod
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sportom protiv pušenja!
Impresum


Design by VA