Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Községi hírek, események
Krisztus születése
Vissztérés a gyökerekhez
Szia, Anyu!
Baba-mama foglalkozás
Mindig szerettem a kihívásokat
Már több mint százan jelentkeztek
Mézes riport karácsonyra
Lapszerkesztők találkozója
Cirokbankett
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Gyermekrajz kiállítás
Zeneiskolák találkozója
Tények és tévhitek
Karácsony
Remény
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Ada a fejlődés útján
Utcanevek - III.
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

VESTI

Odvođenje površinskih voda

    Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki, moli one građane, koji su vlasnici sledećih nekretnina-parcela, da se radi zaključivanja ugovora što pre jave u zgradi Lokalne samouprave, kancelarija broj 40, svakog radnog dana od 7 do 14  časova kod Arpada Koša: u ulici Hrvatskoj  pod brojevima 1, 3, 15, 21, 25, u uliciTančić Mihalja pod brojevima 4, 8, 14, 16, 18, 20, 24, 28, 32, 34, 36, 36/a, 38/a, u ulici Radničkoj pod brojevima a 3, 5. 9, 14, 16, 17, 24. 25, u ulici Halas Jožefa pod brojevima a 8, 10, 12, 12/a, 14, 18, 20, 22 (zabavište), 24, 26, 30, u ulici Jovana Sterije Popović pod brojevima 2, 4, odnosno a ulici Bakoš Kalmana pod brojem 1.
    Zaključivanje ugovora je potrebno radi otpočinjanja radova na odvođenju površinskih voda, čije će troškove snositi Lokalna samouprava. Opširnije informacije možete dobiti na  024-852-106, lokal 140.

Dragin Miricki Zita

    U ulicama Novaka Radonića i 8. Oktobra izgrađeni su novi asfaltni putevi. Dana 19. novembra predsednik opštine, Zoltan Bilicki zajedno sa Momčilom Milovićem, direktorom Fonda za Kapitalna ulaganja Vojvodine, svečano su predali izgrađene puteve na korišćenje. Na predaji bili su prisutni i Imre Kern, zamenik direktora Fonda, mg. Čila Boršoš, potpredsednica NSM, Tamaš Tot republički i Jožef Tobijaš pokrajinski poslanici. Predsednik opštine je izjavio da konstantno rade na tome da poboljšaju uslove života građana Mola i nije ova zadnja ulica gde su izgradili asfaltirani put. Momčilo Milović je potvrdio ove reči predsednika i podvlačio je da u današnjim uslovima nedopustivo da građani hodaju po blatu. Predsednik opštine je iskoristio priliku i najavio je da će izgraditi trotoare u ulicama Bratstva i jedinstva, Masarikova, Đure Daničića, Šeter Šandora, JNA, Branka Radičevića, Maršala Tita, Narodne revolucije, Novaka Radonića i Zmaja Jovina. Radovi će otpočeti tokom iduće nedelje.


Poljočuvarska služba

    Na osnovu saopštenja predsednika opštine Ada, Zoltana Bilickog, dobili smo informaciju, da je opština Ada od Pokrajinskog  sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, dobila sredstva u visini od 1,5 miliona dinara za sufinansiranje nastavka rada Poljočuvarske službe u 2011. godini. Opština će iz sredstava dobijenih izdavanjem državnog poljoprivrednog zemljišta, takođe učestvovati u finansiranju rada te službe.

Vazdušarina

    Iz saopštenja Predsednika opštine Ada, Bilicki Zoltana saznali smo da je na sednici opštinskog Veća, koja je održana 01. decembra, prihvaćen predlog za smanjenje iznosa poreza za  tzv. vazdušarinu. U zavisnosti od kategorije, računi će  biti smanjeni za  60-70%, i to od 01. januara 2011. godine.

Poseta Beogradu

    U organizaciji republičkog poslanika, Tamaša Tot, 2. decembra je omogućena poseta Narodne Skupštine Republike Srbije u Beogradu, kao i poseta kabineta Predsednika Republike Srbije, Borisa Tadića, na veliko zadovoljstvo 50 omladinaca iz opštine Ada.


Predaja novih puteva

    Dana 26 novembra o.g. Zoltan Bilicki, predsednik opštine Ada, predao je novoizgradjeni asfaltirani put u ulici Vojislava Ilića u Adi. Na predaji bili su prisutni meštani a rukovodstvo lokalne samouprave. Planira se da u idućoj godini ova ulica biće povezana sa ulicom Bakoš Kalmana.

decembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Moj nebosvod
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sportom protiv pušenja!
Impresum


Design by VA