Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Községi hírek, események
Krisztus születése
Vissztérés a gyökerekhez
Szia, Anyu!
Baba-mama foglalkozás
Mindig szerettem a kihívásokat
Már több mint százan jelentkeztek
Mézes riport karácsonyra
Lapszerkesztők találkozója
Cirokbankett
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Gyermekrajz kiállítás
Zeneiskolák találkozója
Tények és tévhitek
Karácsony
Remény
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Ada a fejlődés útján
Utcanevek - III.
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Lapszerkesztők találkozója

    A vajdasági helyi lapok szerkesztői, tudósítói, valamint a Magyar Szó és a Hét Nap főszerkesztője közötti találkozóra került sor november 27-én a bácsfeketehegyi kultúrotthonban, amelyet Baráth Tóth Lívia, a Magyar Nemzeti Tanács tájékoztatási megbízottja hívott össze. A megbeszélés célja a helyi lapok, újságok egymás közti együttműködésének lehetőségeinek felmérése volt.
    B. Tóth Lívia beszámolt arról, hogy készülőben van egy médiastratégia, ennek kiemelt jelentőségű része a médiaháló, amely nem más, mint a tájékoztatási eszközök együttműködése, valamint a kistérségi média támogatása. Mivel a délvidéki területekről nem könnyű összegyűjteni az információkat, a két legnagyobb példányszámú nyomtatott sajtó munkáját segíthetnék a kistérségi lapok újságírói, tudósítói.
    Pressburger Csaba, a Magyar Szó főszerkesztője elmondta, hogy Észak- és Dél-Bánát térségéből nagyon kevés a tudósító, kevés információ érkezik hozzájuk az említett régiókból. Ezért, azt tervezik, hogy a jövő évtől újraindítják a Vajdasággal foglalkozó oldalt. Arra kérte a jelenlevőket, hogy a sajtóból átvett írás esetében mindig tüntessék fel a forrást.
    Dudás Károly, a Hét Nap főszerkesztője felhívta a figyelmet, hogy kiemelt jelentőségű a lapszerkesztőségek együttműködése, és szükség van a tudósítókra, külső munkatársakra.
    Hozzátette, hogy mindkét lapnak meg kell őriznie a maga arculatát.
    Mindkét főszerkesztő feltérképezte azokat a lefedetlen területeket, ahonnan kevés tudósítás érkezik hozzájuk. A találkozó témája volt még a helyi kis újságok problémáinak megvitatása, ezen belül is a fiatalok érdektelensége e szakterület iránt, valamint az általános pénztelenség. Emellett az MNT nem részesítheti folyamatos pénzbeli támogatottságban az összes délvidéki médiumot, de B. Tóth Lívia támogatásáról biztosította a kis lapok szerkesztőit.
A megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy a későbbiekben is kell hasonló találkozókat szervezni, folytatni kell az egyeztetéseket, értekezéseket, főként a médiastratégiával kapcsolatban.
    Lapunkat Gecse István főszerkesztő képviselte. A megbeszélés ebéddel zárult Pál Károlynak, a kishegyesi községi Képviselő-testület elnökének jóvoltából.

Gecse Attila

decembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Moj nebosvod
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sportom protiv pušenja!
Impresum


Design by VA