Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Községi hírek, események
Krisztus születése
Vissztérés a gyökerekhez
Szia, Anyu!
Baba-mama foglalkozás
Mindig szerettem a kihívásokat
Már több mint százan jelentkeztek
Mézes riport karácsonyra
Lapszerkesztők találkozója
Cirokbankett
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Gyermekrajz kiállítás
Zeneiskolák találkozója
Tények és tévhitek
Karácsony
Remény
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Ada a fejlődés útján
Utcanevek - III.
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Tarka oldal


A törökfalusi Búzavirág asszonykórus sok sikeres előadást tartottA november 30-ai adai méhészeti kiállítás résztvevőiNagy volt az öröm az adai Vadvirág HK székházában, amikor ajándékaival megérkezett a MikulásA moholi nyugdíjasoknál is nagy vidámság uralkodott a Mikulás fogadásán, aki nem fukarkodott sem a cukorkával, sem a virgáccsal!2010.XII.14-én az adai képzőművészek csoportja, az ADART karácsonyi kiállítást nyitott és ezen az ünnepségen az ADART-elnök Bíró Albert Erzsébet tanárnő, VI. osztályosaival még nem látott fergeteges megnyitót „csapott” a jelenlévő alkotók és a közönség tetszésére.


Péter Károly a maga készítette Luca-székével az adai ADART-kiállításonA Zöld Sziget Ökológiai Mozgalom pályázat útján nyert fiatal facsemetéket, amelyeket a Második Helyi Közösségben lévő Miroslav Antić út mellett az ott lakó polgárok ültettek el.Képek a nemzetközi utánpótlás Mikulás napi kézilabda-tornáról


Újra a csúcson

    2010. december 4-én Szegeden tartották meg a VI. ÖSSZMAGYAR EGY NEMZET labdarúgótornát, amelyet hagyományosan a kettős állampolgárságot támogató szegedi civil szervezetek rendeztek. Ezen a tornán a házigazdák két, a felvidékiek, a kárpátaljaiak, a székelyföldiek és a délvidékiek egy-egy csapattal vettek részt. A délvidéki magyarságot negyedik alkalommal a VMDK által delegált adai öregfiúk-csapat képviselte. A tavalyi második helyezés után az adai csapat ezúttal fölényesen diadalmaskodott (immár harmadszor) és mind a négy mérkőzését megnyerte, 11 adott és 1 kapott góllal. A torna legjobb játékosa címet Nagypál Tibor kapta, a legjobb góllövő pedig Szőke Csaba lett. Bizonyára ez a torna is hozzájárult ahhoz a szellemiséghez, amelynek jegyében ez év május 26-án a Magyar Országgyűlés elfogadta azt az állampolgárságról szóló törvényjavaslatot, amely szerint a határon túli magyarok egyszerűbben szerezhetnek magyar állampolgárságot. Ennek örömére a következő találkozó 2011. május végén Kárpátalján esedékes.
    Az adai csapat tagjai:
    Állnak: Tajti Oszkár, Csonka Áron, Hóli József, Szőke Csaba, Zaj Attila. Guggolnak: Varsi Csaba, Džolić Brúnó, Berec Csaba, Nagypál Tibor, Budai Zoltán és Sztári Attila.


Cirokbankett

    A törökfalusi földművesek között vannak kiváló ciroktermesztők is, akik évről-évre seprőcirok-termesztéssel foglalkoznak és az idei jó termés örömére október 19-én Jaramazov Erzsébet cirok-bandagazda szervezésében és vezetésével cirokbankettet tartottak.


A kecske is részt vett a banketen


Bálint Jenő cirokgazdát cirokkal maszkírozták

decembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Moj nebosvod
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sportom protiv pušenja!
Impresum


Design by VA