Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Községi hírek, események
Krisztus születése
Vissztérés a gyökerekhez
Szia, Anyu!
Baba-mama foglalkozás
Mindig szerettem a kihívásokat
Már több mint százan jelentkeztek
Mézes riport karácsonyra
Lapszerkesztők találkozója
Cirokbankett
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Gyermekrajz kiállítás
Zeneiskolák találkozója
Tények és tévhitek
Karácsony
Remény
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Ada a fejlődés útján
Utcanevek - III.
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

Mikulás-napi kézilabdatorna

    Ezúttal már hetedik alkalommal szervezte meg az adai kézilabda klub a nemzetközi Mikulás-napi kézilabdatornát az utánpótlás részére. A három napig tartó tornán (december 3-tól 5-ig) 30 fiúcsapat vett részt négy korosztályban: 1994, 1998, 1996 és 2000. A szervezőktől megtudtuk, hogy a tömegesség szempontjából ez a torna volt eddig a legsikeresebb több mint 500 résztvevővel. Csapatok érkeztek Magyarországról (Orosháza, Szeged), Szlovéniából (Škofija Loka, Velenje), Szerbiából (Leskovac, Smed. Palanka, Zaječar, Smederevo), Vajdaságból (Verbász, Cservenka, Újvidék) és természetesen a vendéglátó Ada csapatai vettek részt. A mérkőzések minden nap d. e. 9 órától este 8 óráig zajlottak az előre kidolgozott „órarend” szerint, korosztályonként. A meccseket  a  sportcsarnokban játszották, illetve a Cseh Károly Á. I. tornatermében a legkisebb korosztály.
    A torna hivatalos megnyitóját szombaton, 4-én tartották rövid kultúrműsorral egybekötve, amelyen nagy sikert arattak az adai dobosok, akik az alkalomhoz illően csak fokozták még a hangulatot. Megnyitó beszédet községünk ismert kézilabdázója, hosszú éveken át a Pick Szeged játékosa Bajusz Sándor mondott, majd a mikulások cukorkákat osztogattak a gyerekeknek.


Bajúsz Sándor, egyik leghíresebb kézilabdázónk

    Vasárnap, 5-én került sor a helyosztó mérkőzésekre melyen a következőképpen alakult ki a végső helyezés: 1994-es korosztály – 1. Smederevo, 2. Orosháza, 3. Verbász. 1996-os korosztály: 1. Loka (Škofija Loka), 2. Ada, 3. Tisza Volán. 1998-asok: 1. Rastimo (Újvidék), 2. Cservenka, 3. Meteor (Leskovac). 2000-es korosztály: 1. Ada, 2. Tisza Volán, 3. Cservenka.
    Három adai kézilabdázó is, kiváló teljesítményük alapján bekerült a „leg”-ek táborába, íme: a legjobb kapusok között szerepel Kazinczy Krisztián, a legjobb játékosok között van Darko Marjanov, és egyik legeredményesebb góllövő Srđan Iličin 41 találattal.


Sporttal a dohányzás ellen!


A moholi karatista sportolók bemutatója

    A médiában hallhatjuk, olvashatjuk, hogy életbe lépett a dohányzásról szóló új szerbiai törvény. Természetesen az oktatási intézményekre, így iskolánkra, az adai Műszaki Iskolára is vonatkozik a rendelet. 2010. november 6-án, szombaton tanáraink az iskola diákparlamentjével közösen szervezte meg a „Sporttal a dohányzás ellen!” elnevezésű rendezvényt.
    Bálind Árpád, a diákparlament elnöke üdvözölte a társait, majd Vastag Róbert, az iskola alkotmány és polgári nevelés tanára tartott egy rövid előadást. Beszédében szólt a dohányzás káros hatásairól és ismertette az új törvényt, valamint az erre vonatkozó új iskolai házirendet. A tanulók kérdezhettek is, és véleményüket, észrevételeiket is kifejthették a témával kapcsolatosan. Természetesen éltek is diákjaink ezekkel a lehetőségekkel.
    Iskolánk meghívta a környékbeli sportklubokat. Először az adai Aerobik-klub mutatkozott be egy rövid számítógépes ismertetővel, majd a csoport néhány tagja gyakorlatot mutatott be. Ezután következett a zentai Arcus íjászklub, majd az adai asztaliteniszezők beszéltek klubjukról, tevékenységükről. Az adai AFK részéről is volt képviselő, aki szólt a fociklubról a fiatalokhoz, de az adai kézilabda klub is jelen volt, valamint az adai paintball klub. Iskolánk diákjai közül a testvérpár, Nemes Máté és Viktor a zentai birkózók képviseletében látványosan dobálták egymást a közönség szórakoztatására. A moholi Karate-klub is képviseltette magát. Vezetőjük beszámolót tartott, három karatező pedig egy formagyakorlatot mutatott be.


Nemes Máté és Viktor testvérpár látványos birkózó-bemutatója

    A bemutatkozók után a diákok is megpróbálhatták a különböző sportokat. Az iskolaudvarban felállított célpontok voltak a leglátogatottabbak. Íjászkodtak és festékpatronos puskával próbálták ki ügyességüket. A program tanár-diák focimeccsel zárult, amely a hagyományoknak megfelelően, meglepetés nélkül a tanárok fölényes győzelmével ért véget.

Konjević Klára

decembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Moj nebosvod
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sportom protiv pušenja!
Impresum


Design by VA