Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Községi hírek, események
Krisztus születése
Vissztérés a gyökerekhez
Szia, Anyu!
Baba-mama foglalkozás
Mindig szerettem a kihívásokat
Már több mint százan jelentkeztek
Mézes riport karácsonyra
Lapszerkesztők találkozója
Cirokbankett
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Gyermekrajz kiállítás
Zeneiskolák találkozója
Tények és tévhitek
Karácsony
Remény
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Ada a fejlődés útján
Utcanevek - III.
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U novembru registrovano je ukupno 14 kriv. dela, od toga jedno delo se odnosi na privredni kriminal. U momentu izvršenja kriv. dela u tri slučaja izvršioci su bili nepoznati, ali još u toku meseca dva dela su rasvetljena i pronađeni su izvršioci. U jednom  slučaju izvršilac je uhvaćen na delu kada je pokušao da izvrši tešku krađu.
    Među registrovanim krivičnim  delima nalaze se: izazivanje opšte opasnosti, krađa, teška krađa, nasilničko ponašanje, nasilje u porodici, razbojništvo, kao i trgovina sa ljudima u cilju seksualne eksploatacije. Prema dobijenim podacima od policije u prošlom mesecu rasvetljena su dva ovakva dela, i to:
    –  Lišeni su slobode i sa krivičnom prijavom  privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Subotici Ilija J. (1972) iz Mola i Miša P. (1978) iz Aranđelovca, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo trgovina sa ljudima, na štetu devetnaestogodišnje devojke, koju su protiv njene volje držali zatočenu radi seksualne eksploatacije i dalje prodaje. Istražni sudija je osumnjičenima odredio pritvor u trajanju od 30 dana.
    – Takođe je lišen slobode i sa krivičnom prijavom priveden istražnom sudiji Višeg suda  u Subotici Laza J. (1980) iz Mola, zbog osnovane sumnje da je zajedno sa Ilijom J. (1972), iz Mola, (koji je u pritvoru) počinio krivično delo trgovina sa ljudima, na štetu tridesetogodišnje žene iz Ade. Osumnjičeni su koristeći teške materijalne prilike oštećene doveli je u zabludu, vrbovali, prevezali i prodali u Bosnu radi seksualne eksploatacije.
    Javni red i mir. U prošlom mesecu podneto je 5 prekršajnih prijava. Prijavljeni su svi punoletnici, među njima i jedna žena. Izvršeni prekršaji su: ugrožavanje sigurnosti (2), davanje alkoholnih pića pijanim licima (2), nepristojno ponašanje (1). Prekršaji su izvršeni uglavnom u ugostiteljskim objektima.
    Bezbednost saobraćaja. U novembru registrovano je ukupno 7 saobraćajnih nezgoda. U ovim nezgodama poginulih nije bilo, 3 nezgode su se završile sa telesnim povredama,  a  4 samo sa materijalnom štetom, koja se ceni na oko 330.000 dinara. Od svih nezgoda 6 se dogodilo u Adi i jedna u Molu.
    U novembru je zadržano  5 vozača zbog alkoholisanosti u krvi preko 1,20 promila. Sa ovim, od početka godine do l. decembra, broj vozača koji su izgubili vozačku dozvolu na ovaj način porastao je na 30.

    Policija apeluje na vozače motornih vozila, da će za vreme praznika (božićnih, novogodišnjih) preduzeti pojačanu kontrolu, naročito u pogledu alkoholisanosti vozača. Zato, treba da obratimo pažnju da ne vozimo kad popijemo više od dozvoljenog.

decembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Moj nebosvod
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sportom protiv pušenja!
Impresum


Design by VA