Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. december

Címoldal
Kellemes ünnepeket!
Községi hírek, események
Krisztus születése
Vissztérés a gyökerekhez
Szia, Anyu!
Baba-mama foglalkozás
Mindig szerettem a kihívásokat
Már több mint százan jelentkeztek
Mézes riport karácsonyra
Lapszerkesztők találkozója
Cirokbankett
Gyermekszínjátszóink jubileuma
Gyermekrajz kiállítás
Zeneiskolák találkozója
Tények és tévhitek
Karácsony
Remény
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Hírek
Rendőrségi hírek
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
Ada a fejlődés útján
Utcanevek - III.
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Tarka oldal
Impresszum

Már több mint százan jelentkeztek

    Eddig 111 kisgyermekes szülő jelentkezett, azaz ennyi gyermeket regisztráltak az adai Egészségház és az újvidéki MobiMed Alapítvány Növekszik a gyermek nevű projektumába – hangzott el a december 7-én megtartott szakmai tanácskozáson, amelyen Dr. Tóth Barna Elvira, az egészségház igazgatója bemutatta a program részeredményeit.
    A találkozón, amelyen többek között részt vett dr. Csengeri Attila tartományi egészségügyi titkár, dr. Vojislav Stojšin, a MobiMed igazgatója, valamint dr. Csernus Éva, a Magyar Állami Népességügyi és Tisztiorvosi Szolgálat munkatársa is, szó esett Magyarország és Szerbia, valamint a határ menti területek együttműködésének esélyeiről is.
    Az augusztusban megkezdett Növekszik a gyermek projektum az Egészségügyi Minisztérium, a Tartományi Egészségügyi Titkárság, a Szerb Orvostársaság, a szerbiai és a vajdasági Vöröskereszt, a Duna biztosítótársaság, valamint a belgrádi WHO Iroda támogatásával valósulhat meg, s lényege, hogy sms-ek segítségével lássák el táplálkozási, pedagógiai tanácsokkal a szülőket, s tájékoztassák a gyermek fejlődésével kapcsolatos tudnivalókról, felhívják a figyelmet az esedékes gyermekgyógyászati és fogászati vizsgálatokra – tudhattuk meg az adai egészségház igazgatójától.
    November 1-jétől ezt a mobiltelefonos szolgáltatást Inđija után Adán is igénybe vehetik, sőt a szülők azt is kérhetik, hogy magyar nyelven érkezzenek hozzájuk az üzenetek.
    Dr. Tóth Barna Elvira azt is elmondta, hogy sokan örömmel, néhányan viszont kétkedve fogadták ezt a kezdeményezést, de ennek ellenére szeretnének minél több hét év alatti gyermeket bekapcsolni a programba, mert így a szolgáltató visszajelzései alapján könnyebben megszervezhetik a kötelező orvosi vizsgálatokat, valamint a védőoltások felvételét. Sőt, mivel aggasztóan kevés gyermek születik, újabb projektumot terveznek Érkezik a gyermek címmel, amelyben a várandós kismamákat látják majd el egészségügyi tanácsokkal.

Józó Mónika

decembar 2010.

Naslovna strana
Opštinske vesti, događaji
Moj nebosvod
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Sportom protiv pušenja!
Impresum


Design by VA