Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Címoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

A középiskolában is becsöngettek

    Az adai Mûszaki Iskola vezetõsége a tavasz folyamán többször is találkozott az adai gazdaság, a gépészet és fémmegmunkálás, a textil- és az építõipari ágazat képviselõivel.
    A részvevõk közösen próbálták felmérni az adai iparnak szakemberek iránti igényeit az elkövetkezõ évekre. A Mûszaki Iskola az igényeknek megfelelõen új szakok megnyitását kezdeményezte a Tartományi Oktatási Titkárságon, illetve az Oktatásügyi Minisztériumnál.
    Hogyan valósult meg a beiratkozási terv a 2007/2008-as tanévre? – tettük fel a kérdést Miklós Nándornak, az adai Mûszaki Iskola igazgatójának.
    - Nagy örömünkre szolgált hogy sikerült megnyitnunk a tervezett szakokat. Az idei iskolaévben elõször iratkozhattak be tanulók a CNC-fémmarós,  ruhamodellezõ-technikus és az építésztechnikus–magasépítész szakokra. El kell mondanom, hogy a CNC fémmarós szak iránt Adáról és vidékrõl is igen nagy érdeklõdés nyilvánult meg, az elmúlt két évben az iskolánkban e szakon sikeresen szakvizsgázott mintegy 20 diáknak köszönhetõen, akik a visszajelzések alapján méltóan megállják a helyüket a termelésben. A két új technikusi szakon sajnos maradt még szabad hely. A beiratkozási terv értékelésekor nem szabad szem elõtt tévesztenünk, hogy a mostani elsõsök (92-es generáció) létszáma jelentõsen kisebb az elõzõ generációkhoz képest, és ez nemcsak helyi megnyilvánulás, hanem égész Vajdaságra jellemzõ. Szeptember 3-án a tanítás elkezdõdött. Iskolánkban 4 szakterületen folyik az oktatás. Az elsõs tagozatok száma nyolc. A tanítás két váltásban folyik. Az elsõ váltásban az elsõs és a másodikos diákok járnak reggel 6,40-tõl 13,10-ig, míg délután a harmadik és negyedik osztályosok 13,15-tõl 19,35-ig. A vidéki diákok utaztatása a három szállítmányozó vállalat jóvoltából zökkenõmentes.
    A Körkép szerkesztõsége nevében köszönjük a beszélgetést, és további sikeres munkát kívánunk a Mûszaki Iskola dolgozói közösségének.

Varga Elfride

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA