Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Címoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerûsítése

    A múlt héten dr. Tomislav Stantiæ szerbiai egészségügyi államtitkár rövid látogatást tett az adai Egészségházban, ahol megtekintette mindazoknak a felújítási és fejlesztési beruházásoknak eredményét, amelyeket az intézményben a Nemzeti Fejlesztési Terv segítségével valósíthattak meg. Az államtitkár körbejárta az újonnan épített mentõszolgálat helyiségeit, dr. Tóth Barna Elvira, az egészségház igazgatója pedig a moholi épület tetõszerkezetének felújítási munkálatairól számolt be.
    A koradélutáni találkozón dr. Tomislav Stantiæ elmondta, hogy a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében az Egészségügyi Minisztérium a szerbiai egészségházak felújítását és korszerûsítését tûzte ki célul. Adán mindkét épületben a legfontosabb munkálatokat elvégezték, a legégetõbb problémákat megoldották, de a továbbiakban a Tartományi Egészségügyi Titkársággal közösen készek segítséget nyújtani a hiányzó felszerelések beszerzésében csakúgy, mint az egészségügyi dolgozókat érintõ problémák megoldásában, és mivel az egészségházak ezután a helyi önkormányzatok hatáskörébe kerülnek, a problémák még inkább átláthatóakká és megoldhatóakká válnak. Az egészségügyi dolgozókat érintõ kérdésekkel kapcsolatban dr. Tomislav Stantiæ hangsúlyozta, hogy a foglakoztatási program keretében hamarosan háromszáz szakvizsgázott orvos kerülhet munkaviszonyba. Az államtitkár újságírói kérdésre válaszolva azt is közölte, hogy az egészségügyi dolgozókat érintõ racionalizációnak folytatása lesz, azzal, hogy ezúttal pontosabb és szigorúbban meghatározott feltételekkel kapnak lehetõséget a dolgozók a végkielégítés elfogadására. Az elkövetkezõ három évre vonatkozó tervekkel kapcsolatban pedig kiemelte, hogy 150-200 millió eurós beruházás keretében a kragujevaci, az újvidéki, a belgrádi és a niši széttagolt klinikai központok felújítását, korszerûsítését és összevonását szeretnék elvégezni.
    Az Egészségügyi Minisztérium eddig 21 kórház és 162 egészségház felújítását és korszerûsítését segítette, s a tervek szerint összesen mintegy 500 millió eurós beruházásra van szükség ahhoz, hogy a szerbiai egészségügyi intézmények mindegyikét európai színvonalra emeljék.

Józó Mónika

 

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA