Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Cmoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Folytatdik az egszsggyi intzmnyek feljtsa s korszerstse

    A mlt hten dr. Tomislav Stanti szerbiai egszsggyi llamtitkr rvid ltogatst tett az adai Egszsghzban, ahol megtekintette mindazoknak a feljtsi s fejlesztsi beruhzsoknak eredmnyt, amelyeket az intzmnyben a Nemzeti Fejlesztsi Terv segtsgvel valsthattak meg. Az llamtitkr krbejrta az jonnan ptett mentszolglat helyisgeit, dr. Tth Barna Elvira, az egszsghz igazgatja pedig a moholi plet tetszerkezetnek feljtsi munklatairl szmolt be.
    A koradlutni tallkozn dr. Tomislav Stanti elmondta, hogy a Nemzeti Fejlesztsi Terv keretben az Egszsggyi Minisztrium a szerbiai egszsghzak feljtst s korszerstst tzte ki clul. Adn mindkt pletben a legfontosabb munklatokat elvgeztk, a leggetbb problmkat megoldottk, de a tovbbiakban a Tartomnyi Egszsggyi Titkrsggal kzsen kszek segtsget nyjtani a hinyz felszerelsek beszerzsben csakgy, mint az egszsggyi dolgozkat rint problmk megoldsban, s mivel az egszsghzak ezutn a helyi nkormnyzatok hatskrbe kerlnek, a problmk mg inkbb tlthatakk s megoldhatakk vlnak. Az egszsggyi dolgozkat rint krdsekkel kapcsolatban dr. Tomislav Stanti hangslyozta, hogy a foglakoztatsi program keretben hamarosan hromszz szakvizsgzott orvos kerlhet munkaviszonyba. Az llamtitkr jsgri krdsre vlaszolva azt is kzlte, hogy az egszsggyi dolgozkat rint racionalizcinak folytatsa lesz, azzal, hogy ezttal pontosabb s szigorbban meghatrozott felttelekkel kapnak lehetsget a dolgozk a vgkielgts elfogadsra. Az elkvetkez hrom vre vonatkoz tervekkel kapcsolatban pedig kiemelte, hogy 150-200 milli eurs beruhzs keretben a kragujevaci, az jvidki, a belgrdi s a nii szttagolt klinikai kzpontok feljtst, korszerstst s sszevonst szeretnk elvgezni.
    Az Egszsggyi Minisztrium eddig 21 krhz s 162 egszsghz feljtst s korszerstst segtette, s a tervek szerint sszesen mintegy 500 milli eurs beruhzsra van szksg ahhoz, hogy a szerbiai egszsggyi intzmnyek mindegyikt eurpai sznvonalra emeljk.

Jz Mnika

 

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA