Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Cmoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Nyolc v tvlatbl

    A cmoldalon kiemelt 100-as szm nem mst jelent, mint hogy megjelent a Kzsgi Krkp szzadik szma. Ezt is megrtk, s kln rm szmunkra, hogy havonta tbb mint ezer hztartsba eljut a Krkp, ami azt jelenti, hogy nyolc v utn tbb ezres az olvastborunk. Ebben a pnztelen s kedvtelen vilgunkban ez nem kis dolog, mg akkor sem, ha tudjuk, hogy az jsg mindssze 1,5 kenyr rba kerl. Termszetesen tisztban vagyunk azzal, hogy nk, olvask s tmogatink nlkl az jsg nem rte volna meg ezt a kerek jubilris szmot. Arra is bszkk vagyunk, hogy mint ktnyelv jsgot elfogadtk, ezzel is bizonytva azt a tny, hogy kzsgnkben a bks egyms mellett ls, egyms nyelvnek s kultrjnak elismerse sohasem volt krdses. Hogy ez a mai napig gy maradt, gy rzem, ennek egy kicsit mi is rszesei vagyunk. A Krkp els szma 1999. jniusban ltott napvilgot, s az azta eltelt tbb mint nyolc v alatt minden hnapban rendszeresen megjelent. Indulskor gy gondoltuk, hogy az lesz a legjobb megolds, ha az alapt feladatt a kt adai helyi kzssg vllalja magra. Most gy, utlag bebizonyosodott, hogy jl dntttnk, mert a kzsgi vezetk, s a kpvisel-testlet sszettele ngyvenknt vltozik, s tapasztalatbl tudjuk, hogy nem mindenki egyformn tekint lapunkra. Egy biztos: mindmig szcsve nem voltunk, nem vagyunk, s ameddig ez a csapat rja s szerkeszti az jsgot, nem is lesznk senkinek. Mi csak gy tudunk, s csak gy rdemes dolgozni. Igyeksznk olvasinkat objektvan tjkoztatni minden jelentsebb helyi esemnyrl, mindarrl, ami kzsgnkben trtnik. Csak azokrl lehet havonta s tbbet rni, akik kzzel foghat eredmnyeket rnek el, ugyanakkor a hinyossgokra is rmutatunk, ami termszetesen nem mindenkinek tetszik, de nagyon sok esetben ppen ennek ksznheten trtntek elrelpsek egy-egy gy kapcsn.


1. szm


25. szm

    Annak kln rlk, hogy ennyi v alatt sikerlt sszetartani ezt a lelkes ki csapatot, amelynek tagjai az els szmtl kezdve hnaprl hnapra rjk s szerkesztik a Krkpet. Megksznm a volt s jelenlegi munkatrsaknak az eddigi munkjukat, az I. Helyi Kzssg Naktvjnak tagjait is belertve, akik az els szmtl kezdve vgzik az jsg sszelltst (hajtogatst). Tmogatinknak is ksznettel tartozunk, mert segtsgkkel tudjuk csak az 50 dinros rat tartani, mivel egy jsgpldny kiadsi kltsge meghaladja a 60 dinrt.


50. szm


75. szm

    Tovbbra is vrjuk j munkatrsak jelentkezst s olvasink vlemnyeit, javaslatait, mert csak kzsen tehetjk jsgunkat mg sznesebb s olvasottabb.
    Abban a remnyben, hogy mg j nhny jubilris szm lt napvilgot, minden kedves olvasnknak j egszsget s sok sikerlmnyt kvnok az let minden terletn.


100. szm

Gecse Istvn

 

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA