Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Címoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Nyolc év távlatából

    A címoldalon kiemelt 100-as szám nem mást jelent, mint hogy megjelent a Községi Körkép századik száma. Ezt is megértük, és külön öröm számunkra, hogy havonta több mint ezer háztartásba eljut a Körkép, ami azt jelenti, hogy nyolc év után több ezres az olvasótáborunk. Ebben a pénztelen és kedvtelen világunkban ez nem kis dolog, még akkor sem, ha tudjuk, hogy az újság mindössze 1,5 kenyér árába kerül. Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy Önök, olvasók és támogatóink nélkül az újság nem érte volna meg ezt a kerek jubiláris számot. Arra is büszkék vagyunk, hogy mint kétnyelvû újságot elfogadták, ezzel is bizonyítva azt a tény, hogy községünkben a békés egymás mellett élés, egymás nyelvének és kultúrájának elismerése sohasem volt kérdéses. Hogy ez a mai napig így maradt, úgy érzem, ennek egy kicsit mi is részesei vagyunk. A Körkép elsõ száma 1999. júniusában látott napvilágot, és az azóta eltelt több mint nyolc év alatt minden hónapban rendszeresen megjelent. Induláskor úgy gondoltuk, hogy az lesz a legjobb megoldás, ha az alapító feladatát a két adai helyi közösség vállalja magára. Most így, utólag bebizonyosodott, hogy jól döntöttünk, mert a községi vezetõk, és a képviselõ-testület összetétele négyévenként változik, és tapasztalatból tudjuk, hogy nem mindenki egyformán tekint lapunkra. Egy biztos: mindmáig „szócsöve” nem voltunk, nem vagyunk, és ameddig ez a csapat írja és szerkeszti az újságot, nem is leszünk senkinek. Mi csak így tudunk, és csak így érdemes dolgozni. Igyekszünk olvasóinkat objektívan tájékoztatni minden jelentõsebb helyi eseményrõl, mindarról, ami községünkben történik. Csak azokról lehet havonta és többet írni, akik kézzel fogható eredményeket érnek el, ugyanakkor a hiányosságokra is rámutatunk, ami természetesen nem mindenkinek tetszik, de nagyon sok esetben éppen ennek köszönhetõen történtek elõrelépések egy-egy ügy kapcsán.


1. szám


25. szám

    Annak külön örülök, hogy ennyi év alatt sikerült összetartani ezt a lelkes ki csapatot, amelynek tagjai az elsõ számtól kezdve hónapról hónapra írják és szerkesztik a Körképet. Megköszönöm a volt és jelenlegi munkatársaknak az eddigi munkájukat, az I. Helyi Közösség Nõaktívájának tagjait is beleértve, akik az elsõ számtól kezdve végzik az újság összeállítását (hajtogatását). Támogatóinknak is köszönettel tartozunk, mert segítségükkel tudjuk csak az 50 dináros árat tartani, mivel egy újságpéldány kiadási költsége meghaladja a 60 dinárt.


50. szám


75. szám

    Továbbra is várjuk új munkatársak jelentkezését és olvasóink véleményeit, javaslatait, mert csak közösen tehetjük újságunkat még színesebbé és olvasottabbá.
    Abban a reményben, hogy még jó néhány jubiláris szám lát napvilágot, minden kedves olvasónknak jó egészséget és sok sikerélményt kívánok az élet minden területén.


100. szám

Gecse István

 

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA