Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Címoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendõrségi hírek 92

    Bûntények.  A múlt hónap folyamán hivatali kötelességbõl 5 bûnvádi feljelentést tett a rendõrség különbözõ bûntettek miatt, mint pl.: 1. mások életének veszélyeztetése arra alkalmas tárggyal – az egyik delikvens ugyanis kalapáccsal támadt a másik polgárra, 2. betöréses lopás, amit Adán a Moša Pijade utcában lévõ egyik üzlet ellen követett el az ismeretlen betörõ. Az okozott kár hozzávetõlegesen 240.000 dinár. 3. tiltott kereskedelem, 4. a gazdaságban történt csalás, 5. felhatalmazás nélküli gépkocsi használat (!) – magyarul, gépkocsi-lopás bûntette miatt. Az ellopott autót késõbb Zentán megtalálta a rendõrség.
    Közlekedésbiztonság. Az elmúlt hónapban négy nagyobb forgalmi balesetet jegyzett a rendõrség. A sajtó már idejekorán közreadta azt a hírt, hogy a moholi Nagyúton súlyos, a vezetõre nézve életveszélyes baleset történt, amikor egy Honda motorkerékpár a vezetõje figyelmetlensége miatt ütközött egy Jugo személygépkocsival, minek következtében a motoros rendkívül súlyos testi sérüléseket szenvedett. Az anyagi kárt 100.000 dinárra becsülik. A másik baleset Adán a Lenin utcában, a Rodiæ üzlet közelében történt, amikor egy Zastava-101-es vezetõje figyelmetlenül elõzött egy kerékpárost, lelökte az útra és a kerékpáros könnyebb sérülést szenvedett. A következõ baleset szintén a Rodiæ üzlet közelében történt, amikor autóbusszal ütközött egy motorkerékpáros. Az ütközést követõen az autóbusz több mint 100 méteren át vonszolta utasaival együtt a motorkerékpárt. A motor vezetõje súlyos, az utasa könnyebb testi sérülést szenvedett. A következõ szerencsétlenség a J. J. Zmaj utcában, a dupla kanyarban történt. Egy szlovák állampolgár gépkocsijával áttért az út bal oldalára, ütközött a szembe jövõ gépkocsival. Egy személy könnyebben megsérült, az anyagi kár 30.000 dinár.
    Közrend és közbiztonság. Ezzel a kérdéscsoporttal kapcsolatban a rendõrségtõl inkább statisztikai adatokat kaptunk, mintsem a történések leírását, amibõl a következõket tudhatjuk meg: 2006 augusztusához viszonyítva ez év augusztusában 44%-kal kevesebb szabálysértés történt (tavaly 29, az idén 16). A nyilvántartott 16 szabálysértés a következõkbõl áll: - nyilvános helyen történõ verekedés 7, - sértegetés, verekedésre való kihívás 6, - mások biztonságának veszélyeztetése, - illetlen viselkedés l, - más cselekmény 1.
    Ami az elkövetések helyét illeti, legtöbb szabálysértés az utcákon, tereken, közterületen történt (10), a vendéglátó ipari létesítményekben (1), lakóházban, lakásban (2), más helyen (1).
    Érdekes jelenség, hogy az elkövetések ideje zömmel munkanapokon történtek (8), 14 és 22 óra között, míg hétvégeken csak két szabálysértés történt. A kihágások elkövetõi: 12 férfi és 3 nõ, nagykorúak, közöttük 1 kiskorúval.

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA