Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Címoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

MUZSLYAI BÚCSÚ
Ünnepeltek, szórakoztak és barátkoztak három napon keresztül

    Azt valamennyien tudjuk, hogy az adai Elsõ Helyi Közösség testvértelepülése Muzslya. Ennél fogva, mint már sokadszor, így az idén is megérkezett a szívélyes meghívó, hogy tegyük tiszteletünket szeptember 8-án a helyi tanács szervezésében megrendezésre kerülõ kisboldogasszonyi búcsúra.
    A meghívást természetesen tisztelettel és örömmel elfogadtuk, majd szombaton reggel útnak is eredtünk.


Smit Ferenc, a muzslyai Helyi Közösség elnöke

    Az elsõ, ami Muzslyáról eszembe jutott, hogy gyerekkoromban már sokszor jól éreztem magam ebben a bánáti kis faluban, hiszen barátnõm is volt itt, akivel szívesen látogattuk egymást. Sajnos kb. harminc éve már Ausztráliában él.
    Akkor ért az elsõ meglepetés, amikor Muzslyára érve nem ismertem a falura, és talán nem is jogos, hogy falunak nevezem ezt a települést, hiszen mint késõbb kiderült sokkal többet érdemel. A kellemetlen idõjárástól eltekintve nagyon kellemes látvány fogadott bennünket. Rendezett utak, új óvoda, új kollégium, felújított templom és még sorolhatnám.
    Vendéglátónktól, a helyi iroda titkárától, Smit Ferenc úrtól megtudtuk, hogy az idén szám szerint a 108-ik alkalommal ünneplik a falu és a templom búcsúját, Kisboldogasszonyt, és mint minden évben az idén is igyekeztek tartalmat adni az ünnepnek. Méghozzá, nem is akármilyen tartalmat. Képzeljék csak el, az idén a településen a teljes egészében megépített szennyvízlevezetõ csatornahálózatot adták át rendeltetésének! A hivatalos átadáson részt vett a nagybecskereki polgármester is, akit büszkén követett a kommunális vállalat vezetõje, természetesen vendéglátónk, Smit úr, valamint még azok a személyek, akik komolyan kivették részüket abban, hogy a falu életében ez a történelmi esemény megvalósuljon.


Az adai kézilabdás lányok Muzslyán

    Kicsit rám tört az irigység, hiszen mi adaiak is szeretnénk már itt tartani, akár búcsúval vagy a nélkül. Nem?
    Vendéglátóink tovább fokozták kíváncsiságunkat e mindössze 8-9 ezer lélekszámot felölelõ település adottságai iránt, meginvitáltak bennünket a nemzetközi nõi kézilabdatorna megnyitójára, ahol már mi is büszkébbek voltunk, hiszen a pályán ott mosolyogtak a mi adai lányaink is, õk is részt vettek a tornán. (nem is akármilyen eredménnyel).
    A sportrendezvény után a fõutcán végighaladva a sok – sok árus már temérdek portékával és hangos zeneszóval csalogatta az idelátogatókat ezzel is fokozva a hangulatot. A nép pedig csak gyülekezett és gyülekezett. Nekünk még alkalmunk volt megtekinteni egy kiállítást, ahol a helybeliek állították ki csodálatos munkáikat, kézimunkákat, festményeket, szobrokat és egyéb alkotásaikat. Ehhez is csak gratulálni tudunk!


Muzslyai táncosok a színpadon

    És lássunk csodát, a színvonalas és tartalmas rendezvények sorozata még mindig nem fejezõdött be. A helybeli Petõfi Sándor Mûvelõdési Egyesület szervezésében láthattuk a muzslyai kórus, szavalók és énekesek fellépését a nyári színpadon, ahol szereplésükkel a közönségnek bebizonyították, hogy következetesen ápolják kultúrájukat, hagyományukat és szokásaikat. A mulatozás színvonalát még a magyarországi Sándorfalváról érkezett vendégszereplõk is növelték fergeteges programjukkal.
    Késõ este indultunk haza szívünket-lelkünket megtöltve kellemes élményekkel.
    Ezúttal is szeretettel köszönjük a szervezõknek a meghívást, és elismeréssel kívánunk nekik további kitartást, valamint sok-sok sikert munkájukhoz.

Sáfrány Ágnes

 

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA