Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Cmoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

MUZSLYAI BCS
nnepeltek, szrakoztak s bartkoztak hrom napon keresztl

    Azt valamennyien tudjuk, hogy az adai Els Helyi Kzssg testvrteleplse Muzslya. Ennl fogva, mint mr sokadszor, gy az idn is megrkezett a szvlyes meghv, hogy tegyk tiszteletnket szeptember 8-n a helyi tancs szervezsben megrendezsre kerl kisboldogasszonyi bcsra.
    A meghvst termszetesen tisztelettel s rmmel elfogadtuk, majd szombaton reggel tnak is eredtnk.


Smit Ferenc, a muzslyai Helyi Kzssg elnke

    Az els, ami Muzslyrl eszembe jutott, hogy gyerekkoromban mr sokszor jl reztem magam ebben a bnti kis faluban, hiszen bartnm is volt itt, akivel szvesen ltogattuk egymst. Sajnos kb. harminc ve mr Ausztrliban l.
    Akkor rt az els meglepets, amikor Muzslyra rve nem ismertem a falura, s taln nem is jogos, hogy falunak nevezem ezt a teleplst, hiszen mint ksbb kiderlt sokkal tbbet rdemel. A kellemetlen idjrstl eltekintve nagyon kellemes ltvny fogadott bennnket. Rendezett utak, j voda, j kollgium, feljtott templom s mg sorolhatnm.
    Vendgltnktl, a helyi iroda titkrtl, Smit Ferenc rtl megtudtuk, hogy az idn szm szerint a 108-ik alkalommal nneplik a falu s a templom bcsjt, Kisboldogasszonyt, s mint minden vben az idn is igyekeztek tartalmat adni az nnepnek. Mghozz, nem is akrmilyen tartalmat. Kpzeljk csak el, az idn a teleplsen a teljes egszben megptett szennyvzlevezet csatornahlzatot adtk t rendeltetsnek! A hivatalos tadson rszt vett a nagybecskereki polgrmester is, akit bszkn kvetett a kommunlis vllalat vezetje, termszetesen vendgltnk, Smit r, valamint mg azok a szemlyek, akik komolyan kivettk rszket abban, hogy a falu letben ez a trtnelmi esemny megvalsuljon.


Az adai kzilabds lnyok Muzslyn

    Kicsit rm trt az irigysg, hiszen mi adaiak is szeretnnk mr itt tartani, akr bcsval vagy a nlkl. Nem?
    Vendgltink tovbb fokoztk kvncsisgunkat e mindssze 8-9 ezer llekszmot fellel telepls adottsgai irnt, meginvitltak bennnket a nemzetkzi ni kzilabdatorna megnyitjra, ahol mr mi is bszkbbek voltunk, hiszen a plyn ott mosolyogtak a mi adai lnyaink is, k is rszt vettek a tornn. (nem is akrmilyen eredmnnyel).
    A sportrendezvny utn a futcn vgighaladva a sok sok rus mr temrdek portkval s hangos zeneszval csalogatta az ideltogatkat ezzel is fokozva a hangulatot. A np pedig csak gylekezett s gylekezett. Neknk mg alkalmunk volt megtekinteni egy killtst, ahol a helybeliek lltottk ki csodlatos munkikat, kzimunkkat, festmnyeket, szobrokat s egyb alkotsaikat. Ehhez is csak gratullni tudunk!


Muzslyai tncosok a sznpadon

    s lssunk csodt, a sznvonalas s tartalmas rendezvnyek sorozata mg mindig nem fejezdtt be. A helybeli Petfi Sndor Mveldsi Egyeslet szervezsben lthattuk a muzslyai krus, szavalk s nekesek fellpst a nyri sznpadon, ahol szereplskkel a kznsgnek bebizonytottk, hogy kvetkezetesen poljk kultrjukat, hagyomnyukat s szoksaikat. A mulatozs sznvonalt mg a magyarorszgi Sndorfalvrl rkezett vendgszereplk is nveltk fergeteges programjukkal.
    Ks este indultunk haza szvnket-lelknket megtltve kellemes lmnyekkel.
    Ezttal is szeretettel ksznjk a szervezknek a meghvst, s elismerssel kvnunk nekik tovbbi kitartst, valamint sok-sok sikert munkjukhoz.

Sfrny gnes

 

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA