Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Címoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

A Vöröskereszt hírei

•           A súlyos közlekedési baleset miatt elhalasztott véradási akciót szeptember 29-én tartják meg Adán. Az Elsõ Helyi Közösség termében reggel 7-tõl 11 óráig fogadják az önkéntes véradókat, és kérik õket, hogy minél többen jelentkezzenek, hiszen nagyon nagy szükség van az életmentõ vérre.
•           A Duga civilszervezettel együttmûködve a Vöröskereszt aktivistái 17 diák számára tanszercsomagot állítottak össze, amelyet a völgyparti általános iskolában adtak át. Maksó Éva és Cabafi Edit tanítónõ 3 iskolástáskát és a 22-féle tanszert tartalmazó csomagot vehettek át a tanulók részére. Az ugyanabba az épületbe járó óvodásokat is megörvendeztették, hiszen a 10 gyerek részére is készítettek csomagot, amelybe 9-féle segédeszközt csomagoltak.
•           A Vöröskereszt nyelvtanfolyamokat (angol, német, olasz), számítógépes tanfolyamot (1. és 2. fokozat) és dolgozók részére elsõsegély-nyújtási tanfolyamot indít. Jelentkezni a 852-350-es telefonon vagy személyesen a Lenin u 46-os szám alatt lehet.
•           Az idén is megszervezik a Napsugaras õsz elnevezésû találkozókat a 70 éven felüli személyek részére. Az Elsõ Helyi Közösségben szeptember 30-án, a Második Helyi Közösségben október 7-én és a moholi nyugdíjasok klubjában október 21-én várják az idõseket. A mindenhol 15 órakor kezdõdõ mûsorban fellépnek a zeneiskola, a Vadvirág HK és az Aranykapu ME tagjai.
•           A többszörös önkéntes véradók részére október 20-án szerveznek kirándulást az aracsi pusztatemplom és a törökbecsei véradók meglátogatására. A Tisza-parti település nevezetességeinek megtekintése után közös ebéden látják vendégül a Vöröskereszt aktivistái és véradói vendégeiket. Jelentkezni október 15-ig lehet. Az utazás ára a véradók részére 250 dinár.
•           Októberben gyûjtési akciót szerveznek a rászorulók részére. A ruha, a lábbeli, az élelmiszer és a tisztálkodási szerek gyûjtését az iskolában és óvodákban is megszervezik. A pénzbeli segélyeket az általános iskolák diákjai gyûjtik, és a Vöröskereszt 160-18794-51-es számlájára lehet befizetni.


Nagy örömet okozott a vöröskeresztes csomagok osztása
a törökfalusi iskolában

- ns

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA