Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Cmoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Vajdasg legkorszerbb mentautja Adn

    Az egszsges letformra, az letmdvltsra, s az idnknti egszsggyi vizsglatoknak a szksgessgre hvtk fel a figyelmet a htvgn Adn, a 99. Egszsgvsron.
    Az adai korzn szabadkai, titeli, trkkanizsai, cskai, inijai, idi, jvidki s Stari Slankamen-i orvosok s egszsggyi technikus lltak az adaiak rendelkezsre, akik az alkalmat kihasznlva ingyen, igaz hossz sorban lls utn ugyan, de elvgeztethettk mindazokat a vizsglatokat, amelyek alapjn megbizonyosodhattak arrl, hogy valban olyan egszsgesek-e, mint amilyennek gondoljk magukat. A kzpontban fellltott strakban vrnyomst s vrcukorszintet, testslyt s magassgot mrtek, EKG-vizsglatokat vgeztek, de az rdekldk a BMI-szmts ltal szervezetk zsrtartalmrl is adatokat kaphattak, st a fogprotzisek tiszttsval, ragasztsval s javtsval is szakemberekhez fordulhattak.

    A Graanka civilszervezet elkpzelse alapjn a Tartomny Egszsggyi s Szocilpolitikai Titkrsg vdnksgvel a Demokrata Prt Ada Kzsgi Bizottsga vllalta a 99. Egszsgvsr hzigazdjnak szerept. Ezen az adai Egszsghz igazgatja, dr. Tth Barna Elvira tvehette azt a legkorszerbb letment eszkzkkel felszerelt mentautt, amelyet a Tartomnyi Egszsggyi s Szocilpolitikai Titkrsg jvoltbl Vajdasgban elsknt az adai Egszsghz kaphatott meg.

    Az 99. Egszsgvsr megnyitjn a helyi nkormnyzat nevben Zoran Dragin ksznttte a rsztvevket s a rendezvny szervezit, majd dr. Tth Barna Elvira az adai Egszsghz s az adaiak nevben ksznetet mondott a Tartomnyi Egszsggyi s Szocilpolitikai Titkrsgnak az eddigi sikeres egyttmkdsrt, amelynek keretben mr tbb korszer vizsglati eszkzzel szerelhettk fel az adai egszsghzat. A Demokrata Prt Ada Kzsgi Bizottsga nevben Tth Tams kztrsasgi parlamenti kpvisel mondott kszntt. A 99. Egszsgvsrt pedig Dr. Milo Lui tartomnyi egszsggyi s szocilpolitikai titkr nyitotta meg, aki beszdben hangslyozta a rendezvny jelentsgt, hiszen, ahogy mondta, az orvosokhoz leginkbb csak konkrt egszsggyi problmval fordulnak az emberek, itt viszont mg a panaszok eltt megbizonyosodhatnak arrl, hogy milyen fizikai llapotban vannak. Az egszsggyi titkr az orvosokkal s a nvrekkel val kommunikci fontossgra is felhvta a figyelmet, hiszen k amellett, hogy segtenek feltrkpezni egszsggyi llapotot, hasznos egszsggyi s az letmd-vltoztatssal kapcsolatos tancsokkal is ellthatjk azokat, akik hozzjuk fordulnak.
    A tartomnyi titkr ezutn nneplyesen tadta Vajdasg eddig legkorszerbb mentautjnak kulcst. A jrm Vajdasgban egyedlll, hiszen a legfontosabb s legjabb letment berendezsekkel szereltk fel, tbbek kztt jraleszt, llegeztet s EKG kszlkkel is. Dr. Tth Barna Elvira elmondta, hogy az adai egszsghz t telepls lakosait ltja el, s a mentnek nagy tvolsgot kell megtennie az egszsggyi intzmnyig, de a korszer jrm segtsgvel ezentl mr a helysznen megkezdhetik az letmentst.

Jz Mnika

 

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA