Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Cmoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

HREK

AZ ARANYMANK TANODJA

    Az Aranykapu Mveldsi Egyeslet kereteiben mkd Manhzi kzmves aranymank csoport az idei szn tovbb kvnja fejleszteni a sikeresen mkd kzmves foglalkozsait. A fkpp alss korosztly gyermekekkel mkd csoport jelenlegi tizent tagjval, ami azonban tovbb gyarapodhat a gyngyfzs, textilszvs, virgkszts kukoricahajbl, szvs s nemezels mellett ismt indtja a tanodt is. Ez a foglalkozsi forma mr eddig is mkdtt, mgpedig figyelemre mlt eredmnnyel. Mszros Aranka tanodavezet elmondta, hogy a gyermekekkel magyar nyelvi s matematikai gyakorlatokat vgeznek, ami kiegszti az iskolai tananyagot s nagyban segti a csoport tagjainak tanulst.


A kzmves gyerekek munki

    A tli idszakban tkltznek a II. Helyi Kzssg fthet helyisgbe, a Tjhz pletnl viszont alkalmas termeket szeretnnek kialaktani a felnttekkel val foglalkozsokra is. Pldul a Napsugaras sz mintjra beszlgetseket folytatnnak ids emberekkel a mesl a mlt tmra, minek sorn mindeni elmeslhetn emlkeit, elmondhatn az ltala ismert trtneteket, ami a trsalgs mellett a helytrtneti kutatsokat is gazdagthatn.
    j gyermekek beratsa is lehetsges Mszros Aranknl, vagy Sti vnl.

A moholi tzoltsgrl

    A moholi nkntes Tzolttestlet augusztus 11-n egsz napos barti tallkozt szervezett a tagsg rszre a Tiszavirg Rekrecis Kzpontban. Ez a tallkoz tulajdonkppen a pionr lenycsapat jutalmaknt szolglt, amely az szak-bnti krzeti tzoltversenyen bronzrmet nyert. A gyerekek fociztak (dlutn a felntt csapattal s a nkkel is), kosrlabdztak, jtszottak, mg a felnttek beszlgettek, ktlhzsban versenyeztek, megbeszltk a gyakorlatok menett szre. Ms idszer tmkrl is sz volt. Az ebd a nyugdjas otthonban volt, itt dvzltk a megjelenteket az egyeslet vezeti: Knyves Lajos elnk, Zstr Mihly titkr, Vilgos Attila parancsnok. A Tzoltszvetsg nevben Blizs Gza alelnk szlt az egybegyltekhez.

B.G.

nnepi szentmise Pterrvn

    Augusztus 26-n 17 rai kezdettel Pterrvn a Szent Imrrl elnevezett templomban moholi, adai, zentai, becsei s helybeli hvek jelenltben nnepi szentmist tartottak, amellyel mintegy 15 plbnos, kispap rszvtelvel megemlkeztek Szent Imre hercegrl, I. (Szent) Istvn llamalapt kirlyunk fiatalon meghalt firl. A legenda szerint Imre herceg ifj korban egy vadszat sorn hallos sebeket kapott. Istvn kirly remnyei, hogy a trnon majd a fia kveti, ily mdon szertefoszlottak.
    A vendgeket s a helybeli polgrokat elbb ft. Mtfy Bla pterrvei plbnos ksznttte, majd a bevonulssal megkezddtt a szp, meghat, szavalatokkal kestett szentmise, amelyet dr. Prkai Zoltn pspk-helyettes celebrlt.
    A mintegy msfl rs szentmise utn a templom udvarban megvendgeltk a hvket.

B. G.

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA