Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Cmoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

lsezett a Kzsgi Kpvisel-testlet

    A Kzsgi Kpvisel-testlet szeptember 10-n tartotta 21 kpvisel jelenltben XXIV. rendes kzgylst.
    A szoksos napirendi pontok eltti felszlalsban rmnyi Ferenc polgrmester beszdnek els rszben kitrt az elz rendkvli lsen trtntekre, melyen nem vett rszt, s taln ezrt nagyfok tmadst intztek ellene, fleg az ellenzk, kritizlva a munksolimpia szervezst, anyagi oldalt, amikor kocsmai s utcasarki beszdekhez hasonlan kommentltk azt a tbbletkiadst, amelyet az olimpia sikeres megrendezse rdekben jelentkezett. Tbben ezt gy magyarztk, hogy ez a 12 milli dinr valahova elvndorolt, nincs rla kimutats, sszefggsbe hoztk a polgrmester egyni rdekeinek magvalstsval. Egy klnleges bizottsg fellltst krtk mindezeknek a felttelezseknek a kivizsglsa cljbl.
    Minderre reaglva a polgrmester erlyesen eltlte nhny kpvisel ilyennem magatartst, annl is inkbb, mert valtlan dolgokat lltottak s prbltak msokkal is elfogadtatni. A tbbletkiads valban ltezik, de ezt mg nem dolgoztk fel, nem kszlt el a munksolimpia teljes pnzgyi jelentse, gy rdemben addig nem is lehet beszlni rla. Hangslyozta viszont, hogy az olimpia Ada kzsgnek 90 milli tiszta dinrt hozott.
    A kt ls kztt eltelt id munkjrl a polgrmester elmondta, hogy tovbbra is poljuk a testvr-teleplsi kapcsolatokat, szmos nnepsgen vett rszt szemlyesen, vagy a megbzottja. Kiemelte, hogy a Budapest XI. kerleti Szent Istvn labdarg kupt Ada kzsg csapata zsinrban harmadszor is elnyerte, gy a serleg lland tulajdonban marad. A kapitlis beruhzsok kzppontja tovbbra is a tiszai hd ptse, nemklnben a bekt- s terel t kiptse, melyeket tavaszra terveznek. Mg az idn megkezdik a szennyvzcsatorna fvezetknek kiptst, pontosabban az eddig kiptettnek a folytatst. Erre a beruhzsra biztostottak az eszkzk, gy a munklatok mr el is kezddtek. Elkezddtt a Valdi ruhz ptse az ipartelep keleti rszn a Szab Szepesi Lszl utca kezdetnl. A kzmunkkkal kapcsolatban elmondta, hogy a kvetkez ciklust is megplyzta a kzsg, azzal, hogy most 120 klnfle kpzettsg munkanlklit alkalmaznak meghatrozott munkkra s idre. A stratgiai tervek megvalstsa kapcsn az elnk elmondta, hogy fontosak s szksgesek a klcsnk hasznlata, mert csak ezltal biztosthat a megkezdett munkk folytonossga. Ez pedig azt jelenti, hogy nem eladsods cljbl vesszk fel a klcsnket, hanem az elfogadott fejlesztsi tervek magvalstsa rdekben. A munksolimpival kapcsolatban kiemelte, hogy a legfelsbb frumoktl kapott rtkelsek azt igazoljk, hogy eddig ez volt a legfelkszltebb s legjobban szervezett olimpia.
    A kpviselk minden megjegyzs s krds nlkl tudomsul vettk az elnk ismertetjt.
    A polgrmesteri beszmol utn Tth Tams kztrsasgi kpvisel, a Demokrata prt tagja rviden ismertette a kpviselkkel annak a 230 milli dinrnak a felhasznlst, amelyet a Tartomnyi Nagyberuhzsi Alap hagyott jv kzsgnk fejlesztsre. (Errl a tmrl Tth Tams elzetesen sajttjkoztatt tartott, ezt lapunk 4. oldaln kzljk).
    Az ls tovbbi rszben, amely tbb mint hat rn t tartott, a kpviselk tbb hatrozatot fogadtak el. Ilyenek: az ptkezsi telkek hasznlatra vonatkoz illetk mdostsa, az iskols kor eltti intzmny munkjrl szl vi jelents, a Szocilis Kzpont igazgatbizottsgba, valamint a kzpiskola iskolaszkbe j tagok kinevezse, a menekltgyi trzskar jelentse, az ifjsg jelenlegi helyzetrl szl jelents elfogadsa. Hosszabb vita alakult ki az egszsggyi-turisztikai klaszter megalaktsrl s munkjrl, a kzsg kpviseletrl stb. A klasztert, amely Magyarkanizsn alakult meg, s magba foglalja szak Bcska kzsgeit, Ada kzsg kpvisel-testlete is tmogatja, azzal, hogy a konkrt szerepkrrl a ksbbiek sorn trgyalnak mg s foglalnak llst. Ugyancsak hosszabb vita alakult ki a mezr szolglat jbli bevezetsrl. Ezt a munkakrt ezttal a kzmunkk terhre tervezik, egy ves szerzdssel, de ha igny mutatkozik tovbbi mkdsre, hosszabb tvon is llandstank.

V.J.

 

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA