Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Cmoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

A fejlds nem llhat le
jabb jelents pnzsszeg rkezik Adra
Tth Tams kztrsasgi kpvisel sajttjkoztatja

    Adn a Demokrata prt f elktelezettsge az alapvet felttelek megteremtse a kzsg fenntarthat fejldshez, valamint a polgrok jobb letkrlmnyeinek biztostsa. Ezeket a clokat szem eltt tartva a prt szemmel lthat eredmnyeket rt el. Ezek kzl a legjelentsebb, hogy a Tartomnyi Nagyberuhzsi Alap kzsgnk szmra 230 milli dinrt hagyott jv fejlesztsi s infrastrukturlis projektumok kivitelezsre. A Tartomnyi Nagyberuhzsi Alap clja a tervszer, stratgiai s megfontolt programok tmogatsa, amivel biztostani s felgyorstani igyekszik Vajdasg gazdasgi, kulturlis s politikai fejldst.


Tth Tams sajttjkoztatja

    - Tudva azt, hogy az j alkotmny vilgosan meghatrozta, hogy Vajdasg kltsgvetse a Kztrsasg kltsgvetsnek legalbb 7%-t kell, hogy kapja, ez lehetv tette a TNBA ltrehozst, gy a kulcsfontossg befektetsek forrsul szolgl emelte ki Tth Tams, majd folytatta: - Az alap tmogatja a terletfejlesztst, a mezgazdasgot, az erdgazdasgot, a vadszatot s a halszatot, a vendgltst, a gygyfrdket, a krnyezetvdelmet, az ipart, a kzti s a vasti kzlekedst, az utak karbantartst, az oktatst, a sportot, az egszsgi s szocilis vdelmet s ms terleteket.
    A Tartomnyi Nagyberuhzsi Alap igazgatbizottsgnak dntse alapjn kzsgnknek tlt 230 milli dinr a kvetkez projektumok kaptk: ptkezsek: - az adai egszsghzban gyermekrendel ptsre tbb mint 36 milli dinr, - a moholi pravoszlv s katolikus temetkben halottashzak ptsre 6,2 milli dinr, vzgazdasg: - ivvz biztostsa, azaz kutak ptsre s felszerelsre Vlgyparton 4,2 milli, a Valkai soron 4 milli dinr, - a szennyvzhlzat fvezetknek s gyjtrendszernek ptsre Adn 55 milli dinr, oktats: - a moholi ltalnos iskola szmra sportcsarnok ptsnek megkezdsre 10 milli dinr, kzlekeds: - a vrost elkerl terel t kiptsre 30 milli dinr, - a moholi Nagyt ptsnek folytatsra 90 milli dinr.
    jsgri krdsekre vlaszolva a kztrsasgi kpvisel elmondta, hogy ezeknek az eszkzknek a felhasznlsa 4-5 hten bell meg kell, hogy kezddjn, de vannak olyan projektumok, amelyek mr hasznljk a megtlt eszkzket, ilyen a szennyvzhlzat, amelynek befejezse nagyon fontos. A tiszttberendezsre viszont, amely tbb milli eurba kerl, eddig mg nem sikerlt eszkzket biztostani, gy ez a tovbbi tervkben elsbbsget lvez.
    Arra a krdsre, hogy a pnzszerzs kizrlag a Demokrata prt rdeme-e, Tth t azt vlaszolta, hogy ilyen esetben nemcsak a pnz megszerzsrl kell beszlni, hanem elteremtsrl is. Elgedettek, hogy tbb prt is lobbizott ennek rdekben, de jobb eredmnyeket rnnek el, ha mg tbben s hatkonyabban bekapcsoldnnak a lobbizsba. Ami a pnzek megszerzst illeti, azzal soha sem lehetnk elgedettek, de az eddig elrt eredmny elfogadhatnak mondhat. A fejldsnek nem szabad lellnia, tovbbra is azon kell dolgozni, hogy olyan projektumokkal plyzzunk, melyeknek elbrlsukkor eslyt tudnak adni fejezte be Tth Tams kztrsasgi kpvisel, a Demokrata prt tagja.

Vastag J.

 

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA