Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2007. szeptember

Címoldal
Nyolc év távlatából
Községi hírek
Újabb jelentős pénzösszeg érkezik Adára
Folytatódik az egészségügyi intézmények felújítása és korszerűsítése
Vajdaság legkorszerűbb mentőautója Adán
Önkormányzati eseménynapló
Ülésezett a Községi Képviselő-testület
Új szak nyílt az adai zenedében
A középiskolában is becsöngettek
Muzslyai búcsú
A hídra várva...
Mozgalmas nyárvége
A pálya kezdetén
Tóth Istvánra emlékezünk
Kenyérszentelő kakaspaprikással
Újra együtt
Rendőrségi hírek
Hírek
A Vöröskereszt hírei
Fiatalok írják
Nyelvi figyelő
Ecsettel...
A két kép esete
Zöld levél
A munkáról szóló törvény
Sporthírek
Olvasói levél
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivièna dela: U prošlom mesecu policija je podnela 5 kriviène prijave zbog raznih kriviènih dela. Jedna prijava se odnosi na kriv. dela ugrožavanje života opasnim oruðem, kada je izvršioc èekiæem napao drugog lica. Poèetkom meseca izvršena je provala na štetu prodavnice u ul. M. Pijade, sa kojim je uèinioc izvršio tešku kraðu, i prièinio štetu od 240.000 dinara. Zatim, podneta je kriv.prijava zbog osnovane sumnje da je izvršena nedozvoljena trgovina, prevara u privredi, kao i zbog neovlašæeno korišæenja tuðeg vozila. Ukradeno vozilo nakon kratkog vremena pronaðeno u Senti.
    Bezbednost saobraæaja.  Tokom prošlog meseca registrovano je 4 saobraæajnih nezgoda, od kojih dve sa teškom posledicom. Javnost je pravovremeno upoznat preko medija sa nezgodom što se dogodilo na Molskom velikom putu, kada je vozaè motocikla Honda naleteo na putnièko vozilo Jugo, usled èega je zadobio teške telesne povrede. Materijalna šteta u ovoj nezgodi se ceni na 100.000 dinara. Druga nezgoda desila se u Adi u Lenjinovoj ulici kod prodavnice Rodiæ. U ovoj nezgodi putnièko vozilo Z-101 nepropisno je preticao biciklistu, zakaèio je u oborio na kolovoz, kojom prilikom vozaè bicikla zadobio lakše telesne povrede. Par dana kasnije takoðe u ustoj ulici na istom mestu dogodila se teška saobraæajna nesreæa, izmeðu autobusa i motocikla. Autobus je zakaèio motockl, zajedno sa vozaèem i suvozaèem vukao je oko sto metara  kada je vozaè motocikla zadobio teške telesne povrede, a suvozaè je lakše povreðen. Krajem meseca u ul. Zmaj Jovina, u duploj krivini, slovaèki državljanin putnièkom vozilom prešao je na levu stranu kolovoza i sudario se sa vozilom iz suprotnog pravca. Jedno lice je lakše povreðeno, a materijalna šteta je oko 30.000 dinara.
    Javni red i mir. U vezi ovog pitanja od policije smo dobili statistièke podatke koje ukazuju na sledeæe: u avgustu ove godine smanjen je broj narušavanja javnog reda i mira za 44% u odnosu na isti mesec u prošloj godini. U prošloj godini evidentirano je 29, a u ovoj godini u avgustu 16 prekršaja, koje se odnose na sledeæe: tuèa 7, vreðanje i izazivanje na tuèu 6, ugrožavanje sigurnosti 1, nepristojno i drsko ponašanje 1, ostalo 2. Ovi prekršaji su izvršeni uglavnom na ulicama, trgovima (10), u ugostiteljskim objektima 1, u kuæama i stanovima 2, ostalo 1. Interesantno je da su graðani za vreme vikenda mirniji, uèinjeno je samo 2 prekršaja, dok na radnim danima 8. Vreme izvršenja obièno je izmeðu 14 i 22 èasa. U izvršenju opisanih prekršaja uèestvovalo je ukupno 15 osoba, od toga 3 žena i jedno maloletno lice.

septembar 2007.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Bazar zdravlja
Dnevnik aktivnosti Lokalne samouprave
Mladi pišu
Molski dobošar
Obaveštenje
Vesti iz policije
Sportske vesti
Impresum


Design by VA