Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. május

Címoldal
Összeírják a parasztgazdaságokat
Napirenden a beruházások
Folytatódik a csatornahálózat kiépítése
Négy újság találkozója Muzslyán
Ada büszkesége, a Budzsák-tó
A népzenei KMV adai díjazottjai
Szoborleleplezés 1898-ban
Nyelvi figyelő
Legalizmus
Fájdalmas átalakulás - sivár valóság
Óvjuk környezetünket
XLVII. Zöld levél
Adai mondák nyomában
Zsengén jó a cukkíni
Visszanéz a múlt
Sakkmatt
Tisza menti tavasz
Fiatalok írják
Ismerjük-e községünket?
Rendőrségi hírek
Olvasóink a Körképről
Hírek
A baráti együttműködés jegyében
Élőújság Moholon
Tallózás
Versek
Süssünk - főzzünk együtt
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

Első Helyi Közösség
NAPIRENDEN A BERUHÁZÁSOK

    Az Első Helyi Közösség tanácsának április 20-án megtartott ülésén 21 napirend szerepelt, amelyek között az idénre tervezett beruházásokat is megvitatták. Legtöbb eszközt, a majd 2 millió dinárt a Đura Daničić utcában tervezett útépítés igényel. A pályázat meghirdetése és a pályázatok begyűjtése után végre május 12-én sor kerülhetett a döntésre. A tanács által kinevezett bizottság választott a négy pályázó közül. A legkedvezőbb ajánlatot a VAKOND Kft (Obnova) adta és megelőzte a szabadkai VOJ-PUT-ot, a becsei ZIDAR-t és egy törökbecsei vállalatot. Ha a döntésre nem érkezik fellebbezés, akkor a munkálatok júniusban elkezdődhetnek. Döntés született a gyalogjárdák építésében is. Új gyalogjárda épül a Hajduk Veljko és a Krajinai utca egy-egy szakaszán, továbbá a Njegoš utcában. Most van folyamatban az utakon található lyukak, sérülések összeírása, ugyanis minden évben, mint az idén is sor kerül az utak javítására.


Az idén is folytatódik a járdák kiépítése

    Az Egészségház igazgatónőjének, dr. Tóth Barna Elvirának a beszámolója és a kérelem megvitatása után a tanács jóváhagyott 180.000 dinárt újraélesztés és mentő felszerelés vásárlására.
    Támogatás kapott Csonka Ferencnek, a II. HK tanácstagjának kidolgozott javaslata, amely a központban előirányzott forgalom megváltoztatására irányul. Többek között, az hogy a központból haladva szabadon lehessen behajtani balra, a Tiszára vezető útra.
    A Cseh Károly Általános Iskola 1. számú épületének folyosóján a tervek szerint sor kerül a kb. 120 éves ablakok cseréjére. Az Első HK három ablak cseréjét vállalta, majd 90.000 dinár értékben, míg a többi hat ablak cseréjét a II. HK pénzeli.
    Mint minden ülésen, most is számos kérvény szerepelt napirenden. Kisebb-nagyobb anyagi támogatást kapott a Vadvirág HK, a Halász József női kézilabdacsapata, a Zöld-sziget mozgalom, az Örvendj Népem Keresztény Fesztivál szervezőbizottsága, a Kék Kereszt egyesület, az alakuló sátortábor egyesület, a "Mit tudsz a közlekedésről?" verseny szervezői, az adai sporthorgász egyesület és a Partizan kosárlabda klub.

Gecse István

 
maj 2004.

Naslovna strana
Organizovanost ateista
Potisko proleće
Mladi pišu
Vesti iz policije
Vesti
Impresum

 Design by VA