Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. május

Címoldal
Összeírják a parasztgazdaságokat
Napirenden a beruházások
Folytatódik a csatornahálózat kiépítése
Négy újság találkozója Muzslyán
Ada büszkesége, a Budzsák-tó
A népzenei KMV adai díjazottjai
Szoborleleplezés 1898-ban
Nyelvi figyelő
Legalizmus
Fájdalmas átalakulás - sivár valóság
Óvjuk környezetünket
XLVII. Zöld levél
Adai mondák nyomában
Zsengén jó a cukkíni
Visszanéz a múlt
Sakkmatt
Tisza menti tavasz
Fiatalok írják
Ismerjük-e községünket?
Rendőrségi hírek
Olvasóink a Körképről
Hírek
A baráti együttműködés jegyében
Élőújság Moholon
Tallózás
Versek
Süssünk - főzzünk együtt
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum


Második Helyi Közösség
Folytatódik a csatornahálózat kiépítése

    Április 28-án ülésezett a II. Helyi Közösség tanácsa. Napirenden szerepelt többek között a szennyvízlevezető csatorna kiépítése a Július 7. és a Vajdasági brigádok utcában. Mivel a július 7. u. munkálataira létezik már tervrajz is, a tavaly kiépített fővezetéken folytatható a rákapcsolódás. A Vajdasági brigádok utcánál a régebbi tervrajzot kell felülvizsgálni és mérlegelni a tényleges helyzetet, ezt a Prostor végzi el. Javaslat hangzott el a központban a forgalom módosítására, méghozzá lehetővé kellene tenni a balra fordulást a főútról a katolikus templom mellett a medencék és a Tisza felé, és ugyanúgy a regionális útról való bekapcsolódást is az üdülőközpont felől. A Bakos Kálmán utca földútjának szükséges a rendbehozatala, hangzott el a tanácsülésen.
    Az Új utca polgárai játszóteret szeretnének kialakítani egy elhanyagolt telken. A II. H. K. tanácsa támogatja a javaslatot, csak engedélyt kell kérni a telek tulajdonosától, ez a Szociális Központ, vagyis az illetékes állami szerv.


Gyalulják az útpadkákat

    Döntés született továbbá a rendőrség oldalán lévő járda betonozására (Dimitrije Tucović u.) és a leginkább rászorultaknak, ahol nincs se járda, se út, a Miroslav Antić utca lakóinak nagy szükségük van betonjárdára, hogy enyhítse a közlekedési gondokat. A sok kérelemnek nehezen lehetett eleget tenni. A II. H. K. tanácsa ezúttal pénzbeli segítséget nyújtott a nyugdíjas-egyesületnek, a Vadvirágnak, az Ökológiai Mozgalomnak, az Örvendj Népem fesztiválnak, a Kékkeresztnek, és amint rendeződik a Tisza-kedvelők bejegyzése és folyószámlája, nekik is támogatást biztosítunk a közeljövőben.

Varga Elfride

 

 
maj 2004.

Naslovna strana
Organizovanost ateista
Potisko proleće
Mladi pišu
Vesti iz policije
Vesti
Impresum

 




Design by VA