Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. május

Címoldal
Összeírják a parasztgazdaságokat
Napirenden a beruházások
Folytatódik a csatornahálózat kiépítése
Négy újság találkozója Muzslyán
Ada büszkesége, a Budzsák-tó
A népzenei KMV adai díjazottjai
Szoborleleplezés 1898-ban
Nyelvi figyelő
Legalizmus
Fájdalmas átalakulás - sivár valóság
Óvjuk környezetünket
XLVII. Zöld levél
Adai mondák nyomában
Zsengén jó a cukkíni
Visszanéz a múlt
Sakkmatt
Tisza menti tavasz
Fiatalok írják
Ismerjük-e községünket?
Rendőrségi hírek
Olvasóink a Körképről
Hírek
A baráti együttműködés jegyében
Élőújság Moholon
Tallózás
Versek
Süssünk - főzzünk együtt
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

92 RENDŐRSÉGI HÍREK 92

  • Hosszú idő után főnököt kapott az adai Belügyi Osztály. A Belügyminisztérium május 5.-ei keltezésű végzésével TOPALSKI ZORANT, a Belügyi Osztály eddigi dolgozóját nevezte ki osztályvezetővé. A rendőrség parancsnoka továbbra is KAŠAI ZDRAVKO maradt, helyettese pedig OBRADOVIĆ MILAN.
  • A rendőrség köszönetét fejezi ki az adai Első és Második Helyi Közösségnek, hogy anyagi támogatásukkal rendbe hozhatták a rendőrállomás épületét.
  • Községünkben a múlt hónapban 9 bűntény történt. Ebből 5 bűneset hivatali kötelességből üldözendő, tehát a rendőrség aktív munkája során került felderítésre, míg 4 esetben a polgárok bejelentése alapján indított eljárást a rendőrség. Közöttük egy bűneset kiskorú ellen elkövetett fajtalankodás bűntettének felel meg..
  • Ami a közlekedésbiztonságot illeti, az elmúlt időszakban 5 forgalmi baleset történt, ebből 3 a májusi ünnepek alatt. Négy esetben a baleset a kerékpárosok szabálytalan közlekedése miatt következett be.
  • A közrend -és közbiztonság tekintetében 10 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség. Két esetben indokolatlanul hangos zene engedése miatt, három esetben illetlen viselkedés, két esetben láthatóan ittas személyek alkoholos itallal való kiszolgálás miatt és három esetben verekedés miatt volt kénytelen szabálysértési eljárást indítani.
  • Az utóbbi időben mind gyakoribb jelenség a forgalmi jelek megrongálása, tönkretétele. Akiket az ilyenfajta műveletek közepette rajtakap a rendőrség, vagy a nyomozás eredményeként bizonyítottnak talál, azok drágán fizetnek érte. Ugyanis az ilyen esetekben a mások vagyonának megrongálása bűntény helyett a törvény értelmében a "közlekedésbiztonság elleni" bűntényt veszi alapul, és súlyosabb büntetést szabhat ki. A múlt hónapban két polgár ellen tett bűnvádi feljelentést a rendőrség a fent leírt bűntény elkövetése miatt.

 
maj 2004.

Naslovna strana
Organizovanost ateista
Potisko proleće
Mladi pišu
Vesti iz policije
Vesti
Impresum

 



Design by VA