Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

 
2004. május

Címoldal
Összeírják a parasztgazdaságokat
Napirenden a beruházások
Folytatódik a csatornahálózat kiépítése
Négy újság találkozója Muzslyán
Ada büszkesége, a Budzsák-tó
A népzenei KMV adai díjazottjai
Szoborleleplezés 1898-ban
Nyelvi figyelő
Legalizmus
Fájdalmas átalakulás - sivár valóság
Óvjuk környezetünket
XLVII. Zöld levél
Adai mondák nyomában
Zsengén jó a cukkíni
Visszanéz a múlt
Sakkmatt
Tisza menti tavasz
Fiatalok írják
Ismerjük-e községünket?
Rendőrségi hírek
Olvasóink a Körképről
Hírek
A baráti együttműködés jegyében
Élőújság Moholon
Tallózás
Versek
Süssünk - főzzünk együtt
Községünk amatőr festői
Tarka oldal
Impresszum

A BARÁTI EGYÜTTMŰKÖDÉS JEGYÉBEN

    Mint tudjuk, az adai Első Helyi Közösség és Muzslya HK-e két évvel ezelőtt testvér-települési kapcsolatra lépett, amikor mindkét részről aláírtuk a baráti együttműködésről szóló megállapodást, azzal a céllal, hogy a két helyi közösség polgárai jobban megismerjék egymás szokásait, művelődési életét, tájékozottabbak legyenek egymásról, közelebb kerüljenek egymáshoz.
    Ebből kiindulva az Első helyi közösség tanácsülésén megtárgyaltuk azt a programot, amit mi tudunk nyújtani 2004-ben a Muzslyai HK-nek, a muzslyai polgároknak. Szerény anyagi lehetőségeinkhez igazodva igyekeztünk olyan programot felkínálni, ami nekünk, és hiszem azt, nekik is a legjobban megfelel.


Az idén is vendégül látjuk a muzslyai gyerekeket

    Először is Ada napjának megünneplését előkészítő bizottsággal egyeztetve, a muzslyai diákok is - mint Ada többi testvértelepülésének diákjai - egyenrangúan részt vesznek erre az alkalomra kiírt irodalmi- és képzőművészeti pályázaton, majd Ada napjának megünneplésére egy muzslyai küldöttség teszi megtisztelő látogatását. Ezzel az ünneppel kapcsolatban meghívót kaptak a muzslyai helyi futballklub fiataljai a hagyományos sporttalálkozóra. Továbbá, helyi közösségünk a nyár folyamán vendégül lát az üdülőközpontban 50-60 gyereket egynapos, ingyenes itt tartózkodáson. Tervbe vettünk még egy egész estet betöltő szórakoztató műsort Muzslyán, amelyen fellépnének a hagyományápoló csoportok, a táncklubok képviselői, szavalóink, prózamondóink. Ugyanakkor egy csere-kiállítást is tervezünk amatőrfestők műveiből, amit az adai amatőrfestők viszonoznának.
    Április 23-án Muzslyán járt az Első Helyi Közösség tanácsának küldöttsége, amikor a fent elmondott programot felkínálta a muzslyaiaknak. Ők örömmel elfogadták, és viszonzásul röviden elmondták azokat az elképzelésüket, amelyek az együttműködés jegyében felénk irányulnak. Erről bővebben most nem szólok, mert még több minden egyeztetésre szorul az időpontok és lehetőségek tisztázása végett, de a következőkben részletesen beszámolunk minden konkrét megmozdulásról.
    Remélhetőleg, a két helyi közösség baráti együttműködése már ez által is, de a jövőben még szorosabbá válik mindkét fél legnagyobb megelégedésére.

-nos

 
maj 2004.

Naslovna strana
Organizovanost ateista
Potisko proleće
Mladi pišu
Vesti iz policije
Vesti
Impresum

 



Design by VA