Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. augusztus

Címoldal
Bízzál!
Községi hírek
Gondot okoznak a régi vízvezetékek
Új padok a főutcákon
Járdát javítanak
Népünnepély a Tisza-parton
Jubileumi Aranykapu-vásár
Nóra diplomája
Forróság és ünnepek
Nyaralás
Régi idők emlékei
Tizenegyest rúgni a Barcelonában
Egy asztalnál a gasztroangyallal
„Színház az egész világ”
130 éves lehetne
ADART-kiállítás
Koszorúzási ünnepség és rendhagyó történelemóra Belgrádban
Kitűnő vizsgabál zárta a nyári tánciskolát
Gyermekkorom óta szeretem a táncot
Még egyszer az emlékparkról
Betegjogok és kötelezettségek
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – IX.
Bolhásság - 2. rész
Tarka oldal
Impresszum

Népünnepély a Tisza-parton
Moholon rendezvénysorozattal ünnepelték a falunapot

    Péntektől ünnepelt Mohol, miután a helyi közösség szervezésében falunapi rendezvénysorozatot tartottak a helyi Tiszavirág rekreációs központban, ahol művelődési, sport és kulináris program várta a vendégeket. A Moholi Napok rendezvénysorozat fiákeres felvonulással kezdődött a helyi közösség épülete előtt, ahonnan a Venus Táncklub mazsorettjei, a Sambansa dobosok, a Novak Radonić ME néptáncosai, valamint az önkéntes tűzoltók vonultak fogaton vagy gyalogosan a rekreációs központba.

    Az ünnepségsorozatot Stanka Mihajlov, a Moholi Helyi Közösség tanácselnöke és az elnökhelyettes, Világos Tibor nyitotta meg. A galambröptetést követően művelődési műsoron fellépett a Sava Trlajić kórus, a Venus mazsorettjei, a Sambansa dobosok, a Novak Radonić ME néptáncosai, az általános iskola táncos diákjai. A helyszínen este rock-koncertet rendeztek, amelyen a Pro Rock, a Zona Katastrofa és a Rock Cirkus zenekar koncertezett hajnalig. Szombaton délelőtt motoros felvonulást is rendeznek Moholon. A délutáni órákban Chardio Pilates aerobik-csoport tartott nyílt órát a rekreációs központban, ugyanott kirakodóvásár is volt. Az esti műsoron fellépett a moholi Midnight Táncklub, majd a zentai Stevan Sremac ME. Ezt népzenei est követte szerb és magyar mulatós zenével. Vasárnap délután a moholi Tisza-parton halászléfőző-versenyt rendeztek, majd tamburazene várta a vendégeket.
    A falunapi ünnepségsorozat részeként az elmúlt héten több sportrendezvényt is tartottak Moholon. Többek között volt asztalitenisz-, tenisz-, strandröplabda- és sakktorna, kispályás focitorna és nemzetközi horgászverseny, valamint országos úszómaraton a Tiszán.

Csincsik Zsolt
(Magyar Szó)

avgust 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA