Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. augusztus

Címoldal
Bízzál!
Községi hírek
Gondot okoznak a régi vízvezetékek
Új padok a főutcákon
Járdát javítanak
Népünnepély a Tisza-parton
Jubileumi Aranykapu-vásár
Nóra diplomája
Forróság és ünnepek
Nyaralás
Régi idők emlékei
Tizenegyest rúgni a Barcelonában
Egy asztalnál a gasztroangyallal
„Színház az egész világ”
130 éves lehetne
ADART-kiállítás
Koszorúzási ünnepség és rendhagyó történelemóra Belgrádban
Kitűnő vizsgabál zárta a nyári tánciskolát
Gyermekkorom óta szeretem a táncot
Még egyszer az emlékparkról
Betegjogok és kötelezettségek
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – IX.
Bolhásság - 2. rész
Tarka oldal
Impresszum

A Körkép arcképcsarnoka – IX.

    RAFFAI ÁGNES – Ada. „Barátságos arc, mosolygós kék szemek, magabiztos megjelenés és egy jó adag versmondó tehetség.” Igy jellemezhetnénk Ágnest – Gigit, aki évek óta kitűnő eredményekkel tér haza környékbeli szavalóversenyekről. Legutóbb a KMV-n (Középiskolások Művészeti Vetélkedője) szavalatával első helyezést ért el… – mutattuk be Gigit mint középiskolást, Akire büszkék lehetünk, című rövid interjúban (Körkép, 36. sz. 12. old. – Krizsán Mónika)
    A második riportunk Gigi jött, látott és győzött címet viseli, melyben sikereiről beszél, amit versmondásban, beszédművészeti vetélkedőn ért el, de színészi tehetségét is megcsillantotta , így érthető, hogy a színészet felé kacsingat (Körkép, 49. sz. 21. old. – Krizsán Mónika)
    A következő bemutatásunkban már tisztázódott a helyzet: Gigi a színészi pályát választotta, másodéves az Újvidéki Művészeti Akadémia színész-szakán, ugyanakkor beszél az eddigi sikereiről, a Tanyaszínházról, a terveiről… (Körkép, 100. sz. 13. old. – Király János)
    RAFFAI GIZELLA – Mohol. Rövid de érdekes életképben mutatjuk be a moholi Gizi nénit, aki a 30-as években tanulta ki a fotózás fortélyit, de a festészet jobban vonzotta. Mindemellett még állatok preparálásával is foglalkozott. (Körkép, 80. sz. 18. old – Sterbik Ildikó)
    RÁKÓCZI dr. KÁROLY – Ada. A Minél többet pedálozni cím alatt lejegyzett beszélgetésben, dr. Rákóczi beszél az orvosi hivatásáról, mint egyedüli magánpraxist folytató általános orvos, amiből megtudhatjuk a biciklizés hasznos mivoltát is, ami az egészségünkre nézve jelentős tényező. (Körkép, 56. sz. 13. old. – Király János)
    RÁKOS RÓZSA – Ada. A zene világába kalauzolja el az olvasót Rákos Rózsa harmonikatanárnővel készült beszélgetés. A leírtakból megismerhetjük a tanárnőt, a munkáját, betekintést nyerhetünk sikereiről, amiket növendékeivel együtt ért el. (Körkép, 145. sz. 8. old. – Vastag János)
    RANDZIK PÉTER – Ada. Sokaknak ismert Randzik Péter mint természetbarát, de egy különleges hobbijáról már kevesen tudnak. Ugyanis különböző pókfajokat nevel. A vele folytatott beszélgetéskor a madárpók volt éppen a neveltje, de a többi fajt is jól ismeri. A cikk címe Az adai pókember. (Körkép, 88. sz. 16. old. – Király János)
    RECSÓ MAGDOLNA – Ada. Interjút készítettünk a szülésznővel, Recsó Magdolnával, aki pár ezer új élet keletkezésénél segédkezett. Vallomásában elmondja munkában szerzett tapasztalatait, a munka szépségét és fontosságát. A cikk címe: Annak örülök igazán, ha a gyermek felsír a kezemben. (Körkép, 5. sz. 5. old. – Vastag János)
    RETEK GYÖRGY – Ada. A kőművesmester tudománya cím alatt hosszabb beszélgetést jegyzett le a szerző Retek Györggyel, aki ismert kőművesmester volt, nemcsak helyben de vidéken is. A szakmája mellett meglepő műveltségéről is megismerhetjük, ha elolvassuk a cikket. (Körkép, 114. sz. 8. old. – Király János)
    ROHACSEK ATTILA – Ada. Attilát mint festőt mutattuk be, aki már gyermekkora óta, magánszorgalomból és nagy szeretetből űzi ezt a maga nemében szép hobbit, természetesen autodidakta módon. (Körkép, 62. sz. 27. old. – Vastag János)
    RUSAI RENÁTA – Mohol. Rövid bemutató készült Renátáról, aki 2002-ben elnyerte a Magyar Szó által meghirdetett strandszépe versenyt. Erről olvashatunk a Moholi szépségkirálynő cím alatt. (Körkép, 40. sz. 22. old. – Király János)
    RUSÁK JÓZSEF – Ada. Új fényben az állatorvosi állomás cím alatt riport készült dr. Rusák Józseffel, aki a magánosítás folyamatában tulajdonosa lett az adai állatorvosi állomásnak. Sok érdekességet és fontos adatot tudhatunk meg az említett cikkből. (Körkép, 117. sz. 6. old. – Vastag János)
    SÁFRÁNY ÁGNES – Ada. A beszélgetésben nyilatkozik munkájáról, mint a Duna Biztosító intézet adai kirendeltségének vezetője és alkalmazottja, betekintést nyerhetünk az intézet munkájába. (Körkép, 145. sz. 8. old. – Bálizs Géza)
    SÁGITY MÁRIA – Ada. Egy riport keretében mondja el Mária az Örvendj népem fesztivál szervezését, a vele járó gondokat, kihívásokat no meg a sikerélményeket is. A cikkből több érdekes szempont is megtudható erről a már elfogadott rendezvényről (Körkép, 108. sz. 19. old. – Lehoczki Zsuzsanna)
    ŠAKIĆ LÓRÁND ÉS SZIMEON – Mohol. A Sakkmatt című cikkünkben két olyan fiatalt – ikertestvéreket – mutatunk be, akik már gyermekkorukban, később pedig még intenzívebben foglalkoztak a sakkal, ahol szép sikereket és eredményeket értek el (Körkép, 60. sz. 22. old. – Király János)
    SAMU FERENC – Ada. Nem akármilyen életutat futott be Samu Ferenc, aki nem volt „nagy” ember, de akit talán legjobban és legtöbben, mint temetőcsőszt ismernek. Volt szobafestő, postás, hivatalnok, honvédelmi osztály dolgozója. A munkától sosem riadt vissza. A vele készült riport címe: A sírásó. (Körkép, 90. sz. 18. old. – Vastag János)
    SARA TODOROVIĆ – Ada. Egy tizenkét éves diáklányt mutatunk be, aki egyaránt beszéli a szerb és magyar nyelvet, azonkívül angolul, németül sem tudnák „eladni”, legújabban pedig a spanyol nyelvet tanulja. Irásunk célja viszont az volt, hogy mint fiatal költőt ismertessük meg a közönséggel, hisz önálló verseskötete is megjelent már. A cikk címe: Álom és valóság (Körkép, 105. sz. 22. old. – Sáfrány Ágnes)

Összeállította: Vastag János

avgust 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA