Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. augusztus

Címoldal
Bízzál!
Községi hírek
Gondot okoznak a régi vízvezetékek
Új padok a főutcákon
Járdát javítanak
Népünnepély a Tisza-parton
Jubileumi Aranykapu-vásár
Nóra diplomája
Forróság és ünnepek
Nyaralás
Régi idők emlékei
Tizenegyest rúgni a Barcelonában
Egy asztalnál a gasztroangyallal
„Színház az egész világ”
130 éves lehetne
ADART-kiállítás
Koszorúzási ünnepség és rendhagyó történelemóra Belgrádban
Kitűnő vizsgabál zárta a nyári tánciskolát
Gyermekkorom óta szeretem a táncot
Még egyszer az emlékparkról
Betegjogok és kötelezettségek
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – IX.
Bolhásság - 2. rész
Tarka oldal
Impresszum

Régi idők emlékei
Kiállítás nagyanyáink hagyatékaiból

    Az I. Helyi Közösség Hagyományápoló Csoportja az Aranykapu Művelődési Egyesület Nagyboldogasszony napi ünnepségének kísérő rendezvényeként tartotta meg tárlatát augusztus 14-én és 15-én a Cseh Károly Általános Iskolában. Ebből az alkalomból sorban a második kiállítást nyitották meg a csoport tagjai. Idén azonban ilyen formában először mutatják be gyűjteményüket nagyanyáink és dédszüleink ránk hagyott kellékeiből, viseleteiből, házkörnyéki és egyéb eszközeiből. Idei vendégkiállítója, a törökbecsei Jókai Mór MME Bokréta kézimunka csoportja is szemet gyönyörködtető kézimunkákat hozott az adai közönségnek.

    „ A kiállításunk célja az, hogy felhívjuk a figyelmet a régi időkből származó tárgyak értékére, és hirdessük, milyen fontos megbecsülni és megőrizni a ránk hagyott örökséget. Értékrendben sokkal többet érnek a mai trendi tömegcikkeknél. Ezért kérjük azokat, akiknek őseitől származó emlékei vannak, és szívesen megmutatná azt kiállításon is, jelentkezzen a Csoport tagjainál!” – magyarázta Pál Edit. A tárlatot Rákos Rózsa nyitotta meg, Klima Döníz, a Vadvirág HK tagja Rábaközi dalcsokorral és Csernus Valéria amatőr költő saját verseivel, valamint Krizsán Szabrina Fehér Ferenc versének felolvasással tette ünnepélyessé.
    Az Önkormányzat, az Aranykapu ME és a Cseh Károly Általános Iskola támogatta kiállítás már a megnyitón is nagy érdeklődéssel bírt.

Lajkó Szilvia


Nincs nyári pihenés…

    Ha itt a nyár, mindenki a szabadságra gondol, ám az I. Helyi Közösség Hagyományápoló Csoportjának nem volt leállás, - kiállításról kiállításra jártak! Augusztus 1-4. között tartották meg Csantavéren a Vajdasági Kézimunka-kedvelők 15. nemzetközi kiállítását, ahol a csoport 16 kiállítóval vett részt. Minden kiállítónk oklevelet kapott, a csoport pedig egy szép serleggel térhetett haza.

    A Nagyboldogasszonyi Aranykapu vásár kísérő rendezvénye volt a csoport kiállítása a Cseh Károly Általános Iskola éttermében, ahol a Nagyanyáink hagyatéka volt a kiállítás alapgondolata. Vendégkiállítóként a törökbecsei Jókai Mór Művelődési Egyesület Bokréta kézimunka csoportja által bemutatott, szebbnél-szebb kézimunkákat láthatták a látogatók.
    Ezzel még nincs vége a csoport bemutatóinak, ugyanis szeptember 20-22-ig részt vesznek a 13. Délvidéki Napok Budapesten sorrakerülő kiállításán.

Tóth Piroska

avgust 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA