Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. augusztus

Címoldal
Bízzál!
Községi hírek
Gondot okoznak a régi vízvezetékek
Új padok a főutcákon
Járdát javítanak
Népünnepély a Tisza-parton
Jubileumi Aranykapu-vásár
Nóra diplomája
Forróság és ünnepek
Nyaralás
Régi idők emlékei
Tizenegyest rúgni a Barcelonában
Egy asztalnál a gasztroangyallal
„Színház az egész világ”
130 éves lehetne
ADART-kiállítás
Koszorúzási ünnepség és rendhagyó történelemóra Belgrádban
Kitűnő vizsgabál zárta a nyári tánciskolát
Gyermekkorom óta szeretem a táncot
Még egyszer az emlékparkról
Betegjogok és kötelezettségek
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – IX.
Bolhásság - 2. rész
Tarka oldal
Impresszum

Községi hírek

    Tárgyalás a Régiók Közötti Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárságon. Bilicki Zoltán községi elnök és Búcsú Attila a községi képviselő-testület elnöke 2013.07.26-án Újvidéken megbeszéléseket folytatott Branislav Bugarskival a Tartományi Régiók Közötti Együttműködéssel és Helyi Önkormányzatokkal foglalkozó titkárság vezetőjével. A megbeszélés fő témája a jövőbeni együttműködés volt, községünket érintő pályázatok tekintetében.

Péter Valentina


    Parketta burkolat lehelyezése a moholi Sportcsarnokban. A moholi Novak Radonić Általános Iskola épülő sportcsarnokában egy újabb fázishoz érkeztek a munkálatok. Jelenleg a parketta padló lehelyezése van folyamatban.
    Rollerek osztása a medencén. Bilicki Zoltán községi elnök 2013.08.2-án az Adicán 20 rollert ajándékozott szét a fürdőző gyerekek nagy örömére. A szétosztott rollerek abból a donációból származnak, melyet Ada község önkormányzata és a '90-es évek Háborúi Harcosainak Szövetsége kapott.

Péter Valentina


    Hamarosan elkészül a völgyparti kút. Ada község Önkormányzata és a Törökfalui Helyi Közösség közös beruházásaként épülő völgyparti kút körül a munkálatok a befejező fázisba érkeztek. 2013.08.5-én elkezdődött a  kút felszerelése és a kőműves munkálatok is folyamatban vannak. A kivitelező ígérete szerint a kút 10 napon belül elkészül.

Péter Valentina


    A tartományi Garancia Alap támogatásai. 2013.08.6-án községünkbe látogatott a tartományi Garancia Alap menedzsere, Ljupka Bojović Cvejić asszony. Községünk elnöke, Bilicki Zoltán, valamint Tóbiás József tartományi parlamenti képviselő fogadta. Az Alap képviselője a jövőbeni lehetséges együttműködés módozatait vázolta fel a polgármesternek. Ha ez az együttműködés életbe lép, a bejegyzett gazdaságok igen kedvező kamatfeltételekkel juthatnak hitelekhez mind termőföd, mind mezőgazdasági gépek vásárlásához. Az Önkormányzat érdekelt abban, hogy megszülessen egy, a földműveseink számára minél kedvezőbb megállapodás, és ezért már hétfőn újabb egyeztető tárgyalásokra kerül sor, amikor is véglegesítik a feltételeket.

Péter Valentina


    Tárgyalások az állami mezőgazdasági földterületek bérbeadásával kapcsolatban. Ada község elnöke, Bilicki Zoltán a Farmer Mezőgazdász-egyesület képviselőjével közösen 2013.08.13-án a Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztériuma keretében működő Mezőgazdasági Földterületek Igazgatóságának igazgatójánál, mr Zoran Kneževićnél járt. A megbeszélés témája az állami tulajdonú mezőgazdasági földterületek használata volt, továbbá a Minisztérium, valamint az Igazgatóság támogatása a bérbeadással kapcsolatban.

Dragin Miricki Zita


    Megkezdődött a csatornahálózat építése a Dimitrije Tucović utcában. 2013.08.16-án megkezdődött a csatornahálózat építése a Dimitrije Tucović utcában, ahol 270 méteres szakaszon 5 rákapcsolás van előirányozva. A munkálatok összértéke 3,5 millió dinár.


Kanalizációs munkálatok a Dimitrije Tucović utcában

Péter Valentina

avgust 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA