Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. augusztus

Címoldal
Bízzál!
Községi hírek
Gondot okoznak a régi vízvezetékek
Új padok a főutcákon
Járdát javítanak
Népünnepély a Tisza-parton
Jubileumi Aranykapu-vásár
Nóra diplomája
Forróság és ünnepek
Nyaralás
Régi idők emlékei
Tizenegyest rúgni a Barcelonában
Egy asztalnál a gasztroangyallal
„Színház az egész világ”
130 éves lehetne
ADART-kiállítás
Koszorúzási ünnepség és rendhagyó történelemóra Belgrádban
Kitűnő vizsgabál zárta a nyári tánciskolát
Gyermekkorom óta szeretem a táncot
Még egyszer az emlékparkról
Betegjogok és kötelezettségek
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – IX.
Bolhásság - 2. rész
Tarka oldal
Impresszum

Opštinske vesti

    Pregovori u Pokrajinskom sekretarijatu za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju. Predsednik opštine, Zoltan Bilicki i predsednik SO Ada, Atila Buču su 26.07.2013. u Novom Sadu vodili razgovor sa sekretarom Pokrajinskog sekretarijata za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju, Branislavom Bugarskim. Glavna tema razgovora je bila buduća saradnja u pogledu konkursa koji dotiču našu opštinu.

Valentina Peter


    Postavljanje parketa u sportskoj hali u Molu. Radovi na Sportskoj hali u Osnovnoj školi “Novak Radonić” u Molu, ušli su u novu fazu i trenutno se postavlja parket kao podna podloga.
    Podela trotineta na bazenima. 20 trotineta koje je dobila lokalna samouprava opštine Ada i Udruženje boraca rata ' 90-ih, predsednik opštine Zoltan Bilicki je 2.08.2013. podelio mališanima na bazenima JKP Adica Ada.

Valentina Peter


    Uskoro završen bunar u Obornjači. Izgradnja bunara u Obornjači, što inače predstavlja zajedničku investiciju Lokalne samouprave Ada i Mesne zajednice Utrine, se privodi kraju. 5.08.2013. je započeta montaža bunara, a i građevinarski radovi su u toku. Po obećanju izvođača, bunar će biti gotov u roku od 10 dana.

Valentina Peter


    Krediti Garancijskog fonda. 6.08.2013. je našu opštinu posetila gospođa Ljupka Bojović Cvejić menadžerka pokrajinskog Garancijskog fonda, koga su primili Zoltan Bilicki, predsednik opštine Ada i Jožef Tobiaš, poslanik u pokrajinskom parlamentu. Predstavnica pokrajinskog fonda je predsedniku opštine predočila moguće načine buduće saradnje. Ako dođe do ove saradnje, registrovana gazdinstva će moći da dobiju kredite pod veoma povoljnim uslovima za kupovinu poljoprivrednog zemljišta i poljoprivredne mehanizacije. Našoj lokalnoj samoupravi je u interesu da sa Fondom ostvari što bolju saradnju za naše zemljoradnike i zbog toga će ponovo sesti za sto, da se finaliziraju uslovi pomenute saradnje.  

Valentina Peter


    Pregovori vezani za izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta. Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki, zajedno sa predstavnikom Udruženja poljoprivrednika „Farmer“, su 13.08.2013. bili kod  mr Zorana Kneževića, direktora Uprave za poljoprivredno zemljište, koje je u sastavu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Teme razgovora su korišćenje  poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, i  podrška Ministarstva kao i Uprave vezana za ovo izdavanje.

Zita Dragin Miricki


    Započeta je izgradnja kanalizacione mreže u ulici Dimitrije Tucovića. 16.08.2013. je započeta izgradnja kanalizacione mreže u ulici Dimitrije Tucovića, gde je na deonici od 270 metara predviđeno 5 priključaka. Ukupna vrednost radova je 3,5 miliona dinara.

Valentina Peter

avgust 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA