Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. augusztus

Címoldal
Bízzál!
Községi hírek
Gondot okoznak a régi vízvezetékek
Új padok a főutcákon
Járdát javítanak
Népünnepély a Tisza-parton
Jubileumi Aranykapu-vásár
Nóra diplomája
Forróság és ünnepek
Nyaralás
Régi idők emlékei
Tizenegyest rúgni a Barcelonában
Egy asztalnál a gasztroangyallal
„Színház az egész világ”
130 éves lehetne
ADART-kiállítás
Koszorúzási ünnepség és rendhagyó történelemóra Belgrádban
Kitűnő vizsgabál zárta a nyári tánciskolát
Gyermekkorom óta szeretem a táncot
Még egyszer az emlékparkról
Betegjogok és kötelezettségek
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – IX.
Bolhásság - 2. rész
Tarka oldal
Impresszum

Járdát javítanak
Az adai II. Helyi Közösségben az idén 2,1 millió dinárt fordítanak a járdák építésére és felújítására

    Az elmúlt évben az adai II. Helyi Közösségben az utak javítására költöttek többet, az idén viszont a járdaépítésre és -javításra fordítanak nagyobb összeget. Varga Elfride helyi közösségi titkár közölte, hogy a helyi közösség területén a járdák nagyon rossz állapotban vannak, ezért kezdtek bele a felújításba. Ezt nemcsak a központban, hanem a külterületen lévő utcákban is szeretnék elvégezni.
    Mint mondta, elsőként a Vuk Karadžić utca egy részén újították föl a járdát, amelyet újraaszfaltoztak, valamint a Lenin utca 130 méter hosszú szakaszán újrarakták a betonlapokból készült járdát. Mindkét beruházást közösen bonyolították le a helyi önkormányzattal. A titkár megjegyezte, hogy a helyi közösség önerőből is javított járdát, mégpedig a Đuro Đaković utca és a Szőlősor közötti részen. Továbbá kisebb javításokat végeztek a Branko Radičević és a József Attila utcában is.


Đuro Đaković utca


Dózsa György utca

– A Dózsa György utcában befejeződött a járda építése, ahol korábban betonlapok voltak elhelyezve, de mivel ezek rossz állapotban voltak, nem lehet visszatenni őket – magyarázta Varga Elfride. – Ezért betonból 1,2 méter széles járdát építettünk, amely korábban ugyan másfél méter széles volt, de leszűkítettük. A beruházás majd egymillió dinárba került. Az építkezésnél odafigyelünk, hogy egy szintbe hozzuk a most épülő járdát és a polgárok által korábban kibetonozott szakaszokat. Továbbá az utcában olyan járdaszakasz is volt, amelyet 5-6 évvel ezelőtt a helyi közösség betonoztatott ki. Az elkövetkező időszakban a Dózsa György utcában 280 méter hosszan épül járda.
 Az adai II. Helyi Közösség az idén összesen 2,1 millió dinárt költ járdajavításra és -építésre. A költségvetésben eredetileg erre a célra 1 millió dinár terveztünk, de ezt megdupláztuk. Azzal, hogy emiatt kevesebbet költöttünk útjavításra. Az idén kizárólag csak az adai csónakkikötőbe vezető út javításához járultunk hozzá 400 000 dinárral – nyilatkozta a titkár.

Csincsik Zsolt
(Magyar Szó)

avgust 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA