Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2013. augusztus

Címoldal
Bízzál!
Községi hírek
Gondot okoznak a régi vízvezetékek
Új padok a főutcákon
Járdát javítanak
Népünnepély a Tisza-parton
Jubileumi Aranykapu-vásár
Nóra diplomája
Forróság és ünnepek
Nyaralás
Régi idők emlékei
Tizenegyest rúgni a Barcelonában
Egy asztalnál a gasztroangyallal
„Színház az egész világ”
130 éves lehetne
ADART-kiállítás
Koszorúzási ünnepség és rendhagyó történelemóra Belgrádban
Kitűnő vizsgabál zárta a nyári tánciskolát
Gyermekkorom óta szeretem a táncot
Még egyszer az emlékparkról
Betegjogok és kötelezettségek
Hírek
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
A Körkép arcképcsarnoka – IX.
Bolhásság - 2. rész
Tarka oldal
Impresszum

Kitűnő vizsgabál zárta a nyári tánciskolát

    „A tánc nem más, mint a szeretet mozdulattal történő kifejezése a zene harmonikus világában”
    – idézte Orovec Béla tánctanár, a New Ada Dance táncklub művészeti vezetője saját Facebook honlapján a tánciskola befejezése után. Én is az Ő oldalán keresztül „beszélgettem” el Bélával a tánciskoláról, vizsgabálról.  Kérdéseimre a mestervizsgával rendelkező és jól képzett, gyakorlott tánctanár röviden, de minden fontos adatot magába foglaló üzenetben válaszolt.

    „A tánciskola június 24-én kezdődött itt Adán és egy hónapig tartott; összesen 72 fiatal vett részt rajta  Adáról, Moholról, Magyarországról, Franciaországból és még Kanadából is.  Az 54 óra alatt 24-féle táncot tanultak meg a résztvevők és mondhatom, hogy végül igen jól elsajátították e táncokat. Ez az egy hónap alatt szoros barátságok szövődtek mind a leányok, mind a fiúk között, amely remélhetőleg hosszú ideig az is marad.  A tánciskolát egyébként a Cseh Károly általános iskola tornatermében tartottuk meg.


A táncverseny győztesei: a közönségdíjas Gyurcsik Mihály és Papilion Csilla


Harmadik hely Balázs Csenge-Kazinci Krisztián,második hely Pajdusák Kitti-Teleki Vince, első helyezett az Aleksza Annabella Halász Ákos pár

    A tánciskolások kategóriájában első lett a Halász Ákos – Aleksza Annabella páros, második helyezést  ért el Teleki Vince – Pajdusák Kitti  táncospár, míg harmadik helyen végzett a Kazinci Krisztián – Balázs Csenge  pár;  közönségdíjas páros lett: Gyurcsik Mihály – Papilion Csilla.

    A  vizsgabál július 26.-án volt a Park szálloda éttermében, ahol nemcsak a tánciskolások, hanem szüleik is ott voltak, valamint a New Ada Dance táncklub tagjai és két csoportja. A bál igen jó hangulatban zajlott le, sőt úgy is fogalmazhatok, hogy kitűnően sikerült. A fiatalok mint első bálozók egy szép keringővel mutatkoztak be és kedveskedtek a szüleiknek!  Az est során megválasztották a bálkirályt és kísérőit, valamint a bálkirálynőt és két udvarhölgyét. A bálkirály TelekiVince lett, két kísérője pedig: Bakos Denisz és Bajusz Eduárd volt. Bálkirálynőnek Juhász Katát  választották, míg két udvarhölgyének: Barna Júliát és  Mészáros Andreát választotta ki a zsűri. A bál hangulatát növelték  a New Ada Dance táncklub táncosai, akik közül többen EB és VB dobogós helyezettek (hogy csak néhányukat említsem: Klucsik Anita, Mátyás Marin, Juhász Tamás, Lakatos Fanni, Vajagić Viola, …); a Sport Rocky és a majorett-csoport – akiknek külön köszönet a bál hangulatának színvonalasabbá tételéért!


A bálkirálynő Juhász Kata, a bálkirály Teleki Vince, Udvarhölgyek Barna Júlia és Mészáros Andrea, kísérők pedig Bakos Denisz és Bajusz Eduárd


Az általános iskolából a Park-szállóba az átvonulási menetet
Orovec Béla és Klucsik Anita vezette

    A szülők hathatós támogatása, segítsége sem maradt el, hiszen gyermekeiket lelkileg és pénzügyileg is fel kellett készíteniük (itt elsősorban arra gondolok, hogy a vizsgabálon szépen nézzenek ki a fiatalok, fel is kellett öltöztetniük a szüleiknek)! 

    Azt pedig, hogy e fiatal párok valóban szép ruhákban, öltönyökben voltak, és úgy vonultak át az iskolából a szállodáig, e sorok írójának is volt alkalma látni, megcsodálni! Mi sem természetesebb, hogy a tánciskolásokat Orovec Béla vezette, míg a szálloda bejáratánál a majorett-csoport és több polgár fogadta – várta – leste e fiatalokat!

Bálizs Géza
fotók Dobai Video Foto Studió

avgust 2013.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA