Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. június

Címoldal
Ada-napi programok
Községi hírek
Képes beszámoló a Bartók Béla Zeneiskola életéről
Tíz évvel ezelőtt…
Nyitott szemmel jártam
IX. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
Mamika
Elhordta a kibérelt földet
Megvallani és továbbadni a hitet
Ezüstfenyő a bosszú áldozata
Búzavirág énekcsoport - Törökfalu
Táncos kárpát-medencei barangolás
Vidámság az Idősek klubjában
Munka, munka, munka
Falusi turizmus
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - VI.
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Спасовдан -
слава православног храма у Ади

    Православни храм и православни верници су 02. јуна 2011. године, прославили своју црквену-храмовну славу. У  навечерје празника, празнично вечерње  служио је надлежни парох, протонамесник Бошко Симић, и овом приликом осветио ново бело свештеничко одјејаније, које је заједно са чираком за свећу и кадионицу,  дар Наде Радулашки. Затим је у црквеноопштинској сали припремњена и послужена посна вечера, на којој су били гости приложници православне Цркве и којима су, овом приликом, уручене Грамате и Захвалнице, за стечене заслуге на улепшавању храма Вазнесења Господњег. Грамате и Захвалнице су додељене на основу одлуке коју је донео Црквеноопштински управни одбор Српске православне црквене општине у Ади у својој седници.
    На дан празника, Свету Литургију служио је надлежни парох. После узнесене заамвоне молитве, извршен је трократни опход и благослов  овогодишњег рода  младог  пшеничног  жита. Трудом предавача верске наставе и учитељица, ученици при ОШ „Чех Карољ“ у Ади  били су на Светој Литургији и трократном опходу.

    У поподневним часовима, протонамесник Милан Ичин, парох молски, служио је Вечерње, благословио славско жито и колач, уз саслужење ађанског свештеника. Отац Милан је благим, радосним, јеванђељским речима честитао славу и поучио присутне. Овогодишњи славски кумови Жарко и Оливера Ракић, кумовање следеће године о храмовној слави, предали су Сими и Марији Вуков. Затим су чланови КУД „Лоле“ из Бачког Петровог Села, на платоу испред храма, одиграли неколико игара, одушевљавајући присутне.
    Потом је прослава настављена општенародним весељем у црквеноопштинској сали, до раних јутарњих часова.
    Новчане трошкове припремања  славске вечере сносили су овогодишњи црквени кумови. Чланице Верског добротворног старатељства са председницом Миром Прибић помогле су да се вечера послужи.

протонамесник Бошко Симић, парох ађански

juni 2011.

Naslovna strana
Programi povodom Dana Ade
Opštinske vesti
Спасовдан - слава православног храма у Ади
Odvukao iznajmljenu zemlju
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA