Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. június

Címoldal
Ada-napi programok
Községi hírek
Képes beszámoló a Bartók Béla Zeneiskola életéről
Tíz évvel ezelőtt…
Nyitott szemmel jártam
IX. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
Mamika
Elhordta a kibérelt földet
Megvallani és továbbadni a hitet
Ezüstfenyő a bosszú áldozata
Búzavirág énekcsoport - Törökfalu
Táncos kárpát-medencei barangolás
Vidámság az Idősek klubjában
Munka, munka, munka
Falusi turizmus
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - VI.
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Képes beszámoló a Bartók Béla Zeneiskola életéről

    A fennállásának 50. évét ünneplő zeneiskolában nemcsak az ünneplésről szól az élet, ellenkezőleg, az évzáró előtti időszakban, de egész éven át, pezsgett az élet az iskolában.
    Május 10-én Moholon fogadták az óvodásokat, hogy már ebben a korban bemutassák nekik a zene csodálatos világát. 
    Május 18-án került sor egy villanyzongora átadására, az adai önkormányzat részéről Bilicki Zoltán elnök személyesen vett részt az eseményen.
    Május 26-án hangszerbemutatót tartottak a zeneiskolában az előkészítősöknek. Ugyanis ekkor dönthetik el, vagy választják ki a növendékek a nekik legjobban megfelelő vagy megkedvelt hangszert.
    Június 1-jén ballagtak el a végzős növendékek. Ezúttal 33-an fejezték be az alsó fokú zenei képzést különböző hangszereken.

    Ami még jelentős a zeneiskola életében az az évzáró ünnepség, amit június 8-án tartottak a színházteremben. Ez alkalommal az igazgatónő Rózsa Ildikó köszönetet mondott minden kimagasló eredményt elért növendéknek és felkészítő tanáraiknak, továbbá a szülőknek, támogatóknak. Még mindig szükség van rájuk és a jövőben is az lesz. Köszönőlevelet kaptak: az adai Első és Második, valamint a moholi Helyi Közösségek, az önkormányzat, a Körkép, Szauer Miklós atya, a Musica Humana kamarakórus és a Reneszánsz együttes. Külön elismerésben részesült Rákos Rózsa harmonika tanárnő, aki a sokéves sikeres munkásságáért megkapta a Szerbiai Zenepedagógusok Egyesületének oklevelét. Oklevéllel és szerény ajándékkal jutalmazták meg mindazokat a növendékeket, akik az év folyamán a különböző zenei versenyeken helyezéseket értek el. Ezek: Bajusz Krisztina hegedű, Vastag Beáta harmonika, Bozsóki Boglárka gitár, Almádi Ágnes zongora, Rusák Réka fuvola, Narancsik Helén fuvola, Virág Anna fuvola, Kis Kővágó Patrik hegedű, Klima Döniz hegedű, Virág Henrietta zongora, Lepár Emese hegedű, Lehócki Lúcia, tambura, Albert Éva, harmonika, Balla Vivien, zongora, Csúzdi Eszter, zongora.
    A továbbiakban a zeneiskola növendékei önálló műsorral kedveskedtek a közönségnek, amikor megszólaltatták a hegedűt, zongorát, fuvolát, gitárt, ugyanakkor hallhatta a közönség az előkészítősök énekkarát, a Reneszánsz együttest és végezetül a zeneiskola énekkarát.

Vastag J.

juni 2011.

Naslovna strana
Programi povodom Dana Ade
Opštinske vesti
Спасовдан - слава православног храма у Ади
Odvukao iznajmljenu zemlju
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA