Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. június

Címoldal
Ada-napi programok
Községi hírek
Képes beszámoló a Bartók Béla Zeneiskola életéről
Tíz évvel ezelőtt…
Nyitott szemmel jártam
IX. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
Mamika
Elhordta a kibérelt földet
Megvallani és továbbadni a hitet
Ezüstfenyő a bosszú áldozata
Búzavirág énekcsoport - Törökfalu
Táncos kárpát-medencei barangolás
Vidámság az Idősek klubjában
Munka, munka, munka
Falusi turizmus
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - VI.
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

ÁRNYAS OLDAL

    Ada, Moša Pijade utca. Helyi jellegű út nagy forgalommal. Ez a legrövidebb út Ada központjától Moholig – de egyben a legrosszabb is! Számtalan keréktörő kátyú éktelenkedik az úttesten szinte tízméterenként. A tél már rég elmúlt, az évnek a fele is, de semmi foltozás, javítás nem tapasztalható. Pedig illetékes helyen még idejekorán azt mondták, nemcsak lyukakat tömünk be, hanem új aszfaltréteggel húzzuk át az egész szakaszt (kb. 800 méterről van szó). A mai napig nem történt semmi. Várunk. Ki tudja meddig. Addig meg bosszankodunk, és vigyázva kerülgetjük a lyukakat, nehogy tényleg tengelytörést szenvedjünk.


    Nem irigylem a moholi polgárokat, különösen azokat, akiknek feltétlenül át kell haladniuk a plébánia hivatal sarkától a templomkert irányába. Szárazon is vigyázni kell a bokaficam veszélyére, de esőzés alkalmával a víz miatt talán még lehetetlen is az átkelés. Ugyanez vonatkozik magára a sarokra is (a Jugoszláv Néphadsereg és a Tito marsall utca sarka) a plébániahivatal épületénél. Ilyen katasztrofálisan rossz állapotban lévő járdarészt még nem láttam, talán nincs is a községben! De Mohol központjában van. Hogy meddig? – ki tudja, de addig is vigyázzunk nehogy orra bukjunk, ha éppen arra visz az utunk.

Lapzártáig arról értesültünk, hogy a kritikus járdarész felújítása elkezdődött.


    Hetekig hevert az árokban, ahova biztosan nem magától került, egy tájékoztató útjelző tábla Ada és Mohol határában, amely Mohol település végét jelezte. Nem szép képet nyújtott az áthaladó forgalomnak. (Lapzártáig eltűnt az összetört tábla, de helyette még nincs felállítva másik).


    Ugyancsak Mohol határában vagyunk a régi úton. A tetszetős helységnévtábla (nem forgalmi jelről van szó) nincs sehol, csupán a kerete hirdeti azt, hogy valamikor tartalmazott valamit. Megfigyeltük: felállítása óta számos esetben eltűnt a tábla, csak a kerete éktelenkedik ott üresen. Hogy kinek van útjában, nehéz lenne megmondani, de egy biztos: elítélendő az ilyen rongálás.

juni 2011.

Naslovna strana
Programi povodom Dana Ade
Opštinske vesti
Спасовдан - слава православног храма у Ади
Odvukao iznajmljenu zemlju
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA