Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. június

Címoldal
Ada-napi programok
Községi hírek
Képes beszámoló a Bartók Béla Zeneiskola életéről
Tíz évvel ezelőtt…
Nyitott szemmel jártam
IX. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
Mamika
Elhordta a kibérelt földet
Megvallani és továbbadni a hitet
Ezüstfenyő a bosszú áldozata
Búzavirág énekcsoport - Törökfalu
Táncos kárpát-medencei barangolás
Vidámság az Idősek klubjában
Munka, munka, munka
Falusi turizmus
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - VI.
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    A rendőrség közleménye szerint az elmúlt hónap a közbiztonság szempontjából nyugodt volt. Noha 20 bűnesetet regisztráltak, nem volt közöttük súlyos vagy nagy kárral járó bűntény. Ezek közül 11 esetben az elkövető ismeretlen volt az elkövetés pillanatában, de ebből hetet még a hónap folyamán felderített a rendőrség. Egy alkalommal tetten érték a bűntény elkövetőjét, a moholi búcsún pedig egyik viszonteladótól kb. 100 darab CD-t koboztak el,  azzal az alapos gyanúval, hogy hamisítványok, így illegális kereskedelem gyanúja áll fenn.
    A törökkanizsai rendőrség bűnvádi feljelentést tett F. Diana (1989) és P. Alen (1991) adai lakosok ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy június 3-án a délelőtti órákban besurrantak I. Sz. házába, és onnan arany ékszert és némi eurót vittek magukkal. A teljes anyagi kár 18.000 dinár.
    Az adai rendőrség több lopást és minősített lopást derített fel, amiket május hónapban követtek el Adán. Ezek után bűnvádi feljelentést tettek K. Zoran (1975) és N. Marianna (1987) lalići (Hódság) lakosok, valamint P. Alen (1991) adai lakos ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy május 28-án a délelőtti órákban besurrantak a valkai sori K. K. házába, Törökfaluban pedig T. Zs. házába, és onnan pénzt, arany és ezüst ékszereket vittek magukkal mintegy 150.000 dinár értékben.
    Mindössze 4 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség, főleg duhajkodás, illetlen viselkedés vétsége miatt. Komolyabb szabálysértés nem történt.
    Májusban 7 forgalmi balesetet regisztráltak, amiben 2 személy könnyebb testi sérülést szenvedett, az anyagi kár pedig 300.000 dinár körül mozog. Ittas állapotban történő vezetés miatt 5t személy került a kijózanítóba (a vérben lévő alkoholszint magassága miatt, több mint 1,20 ezrelék). Az év elejétől eddig 23 vezető került ilyen helyzetbe, majd megindult ellenük a meg-felelő eljárás.

    A rendőrség külön figyelmezteti és felkéri a medencéket látogató vendégeket, hogy a gépkocsijukat kellőképen bizto­sítsák, a parkolóhelyen, ne hagyjanak benne értéktárgyakat, elkerülve ezzel az esetleges feltörést és lopást. Ugyanúgy a medencék környékén is fordítsanak nagyobb gondot az ér­téktárgyaikra, használják a bejáratnál álló kazettákat.

juni 2011.

Naslovna strana
Programi povodom Dana Ade
Opštinske vesti
Спасовдан - слава православног храма у Ади
Odvukao iznajmljenu zemlju
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA