Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. június

Címoldal
Ada-napi programok
Községi hírek
Képes beszámoló a Bartók Béla Zeneiskola életéről
Tíz évvel ezelőtt…
Nyitott szemmel jártam
IX. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
Mamika
Elhordta a kibérelt földet
Megvallani és továbbadni a hitet
Ezüstfenyő a bosszú áldozata
Búzavirág énekcsoport - Törökfalu
Táncos kárpát-medencei barangolás
Vidámság az Idősek klubjában
Munka, munka, munka
Falusi turizmus
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - VI.
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Falusi turizmus

    Az adai Sport- és Szabadidő-központ volt a színhelye a falusi turizmusról szóló előadásnak, melynek fő szervezője Ada Község Idegenforgalmi Szervezete. Az előadáson részt vett Manojlović Erzsébet, Ada Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója, Búcsú Attila, Ada Község községi tanácsának tagja, valamint borászok, festők, gölöncsérek-fazekasok, méhészek és mindazok, akik falusi turizmussal szeretnének foglalkozni.

    Az előadást Kabódi Istvánné, a Katedra Alapítvány szakképzőiskola szakértője tartotta, témája a falusi turizmus és vendéglátás erősítése, valamint a kézműveseknek és kisiparosoknak ebbe az ágazatba való bevonásának lehetőségei és előnyei, továbbá ismertette a hallgatósággal a falusi turizmus fejlesztéséhez szükséges lépéseket, tennivalókat, eszközöket.       
    Kabódi Istvánné a falusi turizmus működési lehetőségeinek ismertetésével foglalkozik Magyarországon, Romániában, és most már Vajdaságban is. Mint az előadáson elhangzott, Kabódiné munkatársaival a falusi turizmusnak, mint turisztikai ágazatnak a bemutatásában nyújt segítséget.
    Előadásai alkalmával a következő területeket érinti: vendégházak kialakításának módjai szállásadás céljából, gasztronómiai tevékenységek – vendégasztal általi felszolgálás, biotermesztés, őshonos állatok tenyésztése, hagyományos termékek előállítása és értékesítése.
    Előadását azzal zárta, hogy törekedni kell egy olyan szervezet létrehozására és fenntartására, amely felöleli mindazokat a személyeket, akik ebben az ágazatban szeretnének tevékenykedni.

juni 2011.

Naslovna strana
Programi povodom Dana Ade
Opštinske vesti
Спасовдан - слава православног храма у Ади
Odvukao iznajmljenu zemlju
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA