Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. június

Címoldal
Ada-napi programok
Községi hírek
Képes beszámoló a Bartók Béla Zeneiskola életéről
Tíz évvel ezelőtt…
Nyitott szemmel jártam
IX. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
Mamika
Elhordta a kibérelt földet
Megvallani és továbbadni a hitet
Ezüstfenyő a bosszú áldozata
Búzavirág énekcsoport - Törökfalu
Táncos kárpát-medencei barangolás
Vidámság az Idősek klubjában
Munka, munka, munka
Falusi turizmus
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - VI.
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Keresztény fesztivál volt Adán
MEGVALLANI ÉS TOVÁBBADNI A HITET

  • Június 4-én, szombati napon, Adán megtartották a 9. Örvendj népem! keresztény fesztivált, amelyen – csakúgy, mint a korábbi években – több száz helybeli és vidéki résztvevő gazdagodott lélekben és erősödött keresztény hitében.

    A fesztivál szervezője az adai Adonaj civil szervezet és az általános iskola központi épületének sportpályáján a következő programot bonyolították le:
    – köszöntésekkel indítottak, majd a dicsőítés keretében a szabadkai Ébredés zenekar működött közre. Az érdeklődők ez után műhelymunkákon vettek részt. A fiataloknak a topolyai Balcsák Szilárd atya tartott foglalkozást, a családról az elmélkedést és az előadást a budapesti Fogarasi Kata és Fábián vezette, az evangelizáció fontosságáról pedig a szegedi Gyuris Gellért beszélt. A szervezők a kicsinyekről sem feledkeztek meg: nagy tetszést aratott a vetélkedő, a bűvészkedés, és a kézművesség is.
    Utána koncert következett, amit a DimenSion miskolci zenekar adott, majd Kunszabó Zoltán diakónus igehirdetését hallhatták. Ezt a szentmise követte dr. Székely János, esztergom-budapesti segédpüspök és a papság, valamint a fiatalok szolgálatával, közreműködésével.
    Szentmise után következtek a tanúságtételek: a szegedi Gyuris Gellért és a moholi Góliáth Krisztián mondták el, hogy életükben hogyan jött el Krisztus fénye. A fesztivál záró koncertjét a budapesti Csiszér László adta zenekarával.
Összességében elmondható, hogy fesztivál gondolata jó ötlet volt annakidején, és Adának a jövőben alighanem jobban ki kellene használnia a lehetőséget, amit ez a hagyományossá váló összejövetel, a helybéli és vidéki sokaság évenkénti találkozója kínál, annál is inkább, mert a világban az ilyenfajta városi, utcai evangelizációs alkalmak száma egyre növekszik, és egyre sikeresebbekké is válnak. A hitterjesztésnek ez kiváló alkalom arra, hogy az „utca emberét” is megszólítsa és megnyerje Krisztus számára. Mission est possible!
    Pascal, az ismert francia fizikus és filozófus mondta:
    Az ember lelkében Isten alakú űr, vákuum van, ezt pedig senki és semmi sem tudja maradéktalanul betölteni, egyedül az emberré vált Jézus Krisztus. Ha azonban Krisztus betölti ezt az űrt, akkor az ember meg is gyógyul.
    Nos, a keresztény ember kötelessége és feladata, hogy Krisztus igazságát megvallja és átadja minden fiatalnak és felnőttnek is, akiknek eddig nem volt lehetőségük vagy alkalmuk Isten közelébe kerülni, vagy nem tudták, hogy életükben az Istennel való együttélés milyen fajta, csodálatos beteljesüléssel jár.
Hasonló hangnemben beszélt a szentmisét bemutató esztergom-budapesti segédpüspök, dr. Székely János is, amikor a hallgatóság elé tárta, hogy még diákkorában hogyan vonzotta őt magához a templom világa, és hogyan találta meg itt a nyugalmát és élete értelmét.
    Lehoczki Gábor, a szervező adai Adonaj civil szervezet elnöke felszólította a jelenlevő adai és vidéki hívőket, hogy a fesztivál után csatlakozzanak valamelyik vallási közösséghez – mint például Adán az Emánuel közösség – és az év további részében ott fejtsenek ki tevékenységet. Esetleg saját maguk alakítsanak ki valamilyen vallási közösséget, mert ahol már ketten-hárman összejönnek Jézus nevében, köztük van maga Jézus Krisztus is.

    Az Örvendj népem! 9. adai keresztény fesztivál támogatói voltak: a Cseh Károly Általános Iskola, Renewal Ministries, Adai Rádió, Mária Rádió, Pro Media, DDOR Grif Tread, az adai I. és II. Helyi közösség, Zlatara Pap, Mlinprodukt, Ada Község Önkormányzata, Likaj Pékség.
    A fesztivál napján, a rendezvény színhelyén felállította standját az Evangéliumi Kiadó, a Mária Rádió, de működött ott drog ellenes felvilágosítói és lelki gondozói sátor is. Lehetett vásárolni képeslapokat, CD-ket, az elmúlt évi Örvendj népem! DVD korongját és egyéb emléktárgyakat, szentképeket, naptárakat is.

Szöveg és kép: Király János

juni 2011.

Naslovna strana
Programi povodom Dana Ade
Opštinske vesti
Спасовдан - слава православног храма у Ади
Odvukao iznajmljenu zemlju
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA