Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. június

Címoldal
Ada-napi programok
Községi hírek
Képes beszámoló a Bartók Béla Zeneiskola életéről
Tíz évvel ezelőtt…
Nyitott szemmel jártam
IX. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
Mamika
Elhordta a kibérelt földet
Megvallani és továbbadni a hitet
Ezüstfenyő a bosszú áldozata
Búzavirág énekcsoport - Törökfalu
Táncos kárpát-medencei barangolás
Vidámság az Idősek klubjában
Munka, munka, munka
Falusi turizmus
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - VI.
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

Aktivnosti sindikata

PRIPREME ZA RADNIČKU OLIMPIJADU

    Nakon četiri godine, ponovo smo na pragu Sportske olimpijade radnika Vojvodine ovj puta  desete, jubilarne, koja će se održati u periodu od 07. do 10. jula 2011. godine u Bačkoj Palanci. Ova manifestacija sa četrdesetogodišnjom tradicijom je    jedinstvena u celoj Evropi, pre četiri godine je održana u našoj opštini i na njoj su učesnici iz naše opštine zabeležili značajan uspeh kao grad domaćin. Ovaj put će naši takmičari i takmičarke nastupiti u okviru zone „Potisje” (Novi Kneževac, Čoka, Senta, Ada, Bečej, Žabalj i Srbobran), sa ukupno 340 učesnika. Našu opštinu će na ovoj manifestaciji predstavljati sledeća preduzeća i ustanove koja su to pravo izborila kroz kvalifikacije, plasmanom na pokrajinsjkim prvenstvima ili na neki drugi za to predviđen način:
    U muškoj konkurenciji „Termometal” d.o.o Ada – sportski ribolov  ekipno i pojedinačno; - stoni tenis pojedinačno; - trka na 5000 m.  „IBA” A.D. Ada – šah pojedinačno; – tenis pojedinačno; „Potisje-Precizni liv” A.D. Ada – sportski ribolov pojedinačno; JP „Adica” Ada – sportski ribolov pojedinačno; OŠ „Čeh Karolj” Ada – tenis dubl i tenis pojedinačno; „Litostroj –Potisje” d.o.o Ada – trka na 5000 m;
    U ženskoj konkurenciji DOO „Halas Jožef” Ada – rukomet.
    Svim našim učesnicima želimo da na dostojan način reprezentuju našu opštinu na predstojećoj 10. SORV i da u jednom sportskom i fer nadmetanju ostvare što bolje rezultate.


AKTIVNOSTI SAVETA ZA ZAPOŠLJAVANJE

    Savet za zapošljavanje opštine Ada je na svojoj sednici održanoj dana 07.06.2011. godine utvrdio tekst javnog poziva  za  oglašavanje dodele sredstava zainteresovanim poslodavcima za aktivne mere zapošljavanja predviđenim Lokalnim akcionim planom. Shodno tome opština Ada i Nacionalna služba za zapošljavanje su dana 13. 06.2011. godine raspisali javni poziv dodelu subvencija za  samozapošljavanje nezaposlenih lica (160 000,00 dinara) i poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta (100 000,00 dinara) kao i za stručno osposobljavanje i zapošljavanje pripravnika (refundacija zarada u iznosu i periodu u zavisnosti od stručne spreme). Za sve bliže informacije poslodavci sa teritorije opštine Ada se mogu obratiti   Nacionalnoj  službi za zapošljavanje ispostava Ada, ulica Dimitrija Tucovića 12. ili na telefon 024-851-045. 
    Da podsetimo, sredstva za ove namene su na osnovu lokalnog Akcionog plana predviđena  i odobrena ravnopravno u republičkom i opštinskom budžetu.

Miroslav Belančić

juni 2011.

Naslovna strana
Programi povodom Dana Ade
Opštinske vesti
Спасовдан - слава православног храма у Ади
Odvukao iznajmljenu zemlju
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA