Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2011. június

Címoldal
Ada-napi programok
Községi hírek
Képes beszámoló a Bartók Béla Zeneiskola életéről
Tíz évvel ezelőtt…
Nyitott szemmel jártam
IX. Tavaszi Vadvirág Fesztivál
Mamika
Elhordta a kibérelt földet
Megvallani és továbbadni a hitet
Ezüstfenyő a bosszú áldozata
Búzavirág énekcsoport - Törökfalu
Táncos kárpát-medencei barangolás
Vidámság az Idősek klubjában
Munka, munka, munka
Falusi turizmus
Hírek
Rendőrségi hírek
Fiatalok írják
Gyermekszínjátszóink jubileuma - VI.
Nyelvi figyelő
Teológiai gondolatok
Zöld levél
Sport
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

KUTTYOGTATÓS HALFOGÓ VERSENY
Július 3-án, vasárnap verseny a Tiszán a 95. folyami km-től
a 105 km-ig

    Versenyszabály: csapatverseny, 2 személy egy csónakban, két horgászbot egy-egy horoggal, vagy egy horgászbot és egy zsinór, egy-egy horoggal. A motor teljesítménye nem lehet 15 LE-nél nagyobb. A verseny ideje alatt a csónakot tilos kikötni, lehorgonyozni. A versenyzők közötti távolság, valamint a part és a csónak közötti távolság minimum 50 méter. Minden versenyző sorszámot kap, amivel a verseny ideje alatt igazolja magát, minden kifogott harcsát mérünk, mérés után a halat visszaengedjük. Kotizáció: 2500 din csapatonként, amiért a szervező biztosít: reggelit és ebédet, serleget az első 3 helyezett versenyzőnek, serleget a legnagyobb halat fogó versenyzőnek.
„Magyar Szó kupa”. Ajándék a legtöbb halat fogó versenyzőnek, trikó a versenyzőknek, a nyereményalap 20.000 din, amit a verseny után, függetlenül a helyezéstől, a startszámokból kisorsolunk.
    Időbeosztás:
    6,oo  Gyülekező és reggeli a csonakkikötőben, 7,oo  Kivonulás a versenypályára, 7,oo-12,oo Verseny. Minden csapatnak kötelező a csónakkikötőből indulni a versenyre.
    Jelentkezés június 28-ig a csónakkikötőben, sporthorgászüzletekben, vagy befizetés a 335-4601-29 USR Tisa Ada folyószámlára, kotizáció megjelöléssel. Csónak bérelhető: 500 din, motorral 1.000 din.
INFO: 024 852 759        Mobil 063 851 7697  

Adankó Iván

Sportnap a Műszakiban

    Így a tanév vége felé már hagyománnyá vált a sportnap megszervezése a Műszaki Iskolában. Ilyenkor összemérik sportbeli erejüket és tudásukat az iskola diákjai osztályonként, de ez arra is jó alkalom, hogy tanáraikkal is megmérkőzzenek néhány sportágban, erősítve így a tanár-diák kapcsolatot. Idén a sportnapra június 11-én került sor, amikor nyolc sportágban versenyeztek a diákok a tanáraikkal együtt. Az idei sportnap rendhagyó volt, ugyanis először hívtak meg más iskolákat is erre a versenyre, tisztán a barátság, ismerkedés vezérelte célból. Vendégként részt vett az újvidéki Mihajlo Pupin villamossági szakközépiskola két magyar osztálya, valamint a romániai Zsombolya műszaki testvériskola 16 tagú csapata.
    A sportvetélkedőn nem az eredmény, a helyezés volt a fontos, inkább a barátkozás, az egészséges versenyszellem volt a kifejezett cél. A műsoron egyebek között kispályás labdarúgás, asztalitenisz, paint-ball, kanter (komputeres vetélkedő), kötélhúzás, lábtenisz, kézilabda és tészta-híd töréspont kísérlet szerepelt. Az eredményekről ezúttal nem számolnák be, de meg kell jegyezni, hogy kisfociban, kézilabdában, kötélhúzásban újra bizonyítottak az adai diákok – elsöprő eredményeket értek el.
    A versenyek befejeztével a résztvevők és a vendégek közös ebéden vettek részt. A menü nem is akármi volt: őzpaprikás! A húst az adai vadászegyesület biztosította ajándékként, mert az iskola diákjai részt vettek az egyik élőnyúl-fogási akcióban.

V.J.

juni 2011.

Naslovna strana
Programi povodom Dana Ade
Opštinske vesti
Спасовдан - слава православног храма у Ади
Odvukao iznajmljenu zemlju
Vesti
Vesti iz policije
Aktivnosti sindikata
Impresum


Design by VA