Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. május

Címoldal
Tizenegyéves a Körkép
Emberek, képek, események
Előtérben a beruházások
Tanácsülés a Második Helyi Közösségben
Közösen egy gyönyörű mosolyért
A térzenétől a Nemzetek fesztiváljáig
A kikeletnek örültek az óvodások
Tóth József megbecsülése
Az emigráció kezdeti nehézségei
Nemzeti Tanács-választások június 6-án
Június 6-án Magyar Nemzeti Tanácsot választunk
Események képben és szóban
Rendőrségi hírek
Csősz-ügyek
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
A versek szerelmesei
Új útra lépett az óvoda bábtársulata
Teológiai gondolatok
Kávézzunk együtt
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
A mi szigetünk
Állatok, mint segítőtársaink a kertben
Az eltűnt idő nyomában
Elsőáldozók
Impresszum

Спасовдан – слава православног храма у Ади

    Православни храм и православни верници су 13. маја 2010. године, прославили своју црквену-храмову славу. У навечерје празника, празнично вечерње служио је надлежни парох, протонамесник Бошко Симић. Затим је у црквеноопштинској сали припремљена и послужена посна вечера, на којој су били гости приложници православне Цркве. Припремање посне вечере новчано су помогли црквени одборници Бранко Гаврић и Милан Прибић.

    Свештеним литургијским сабрањем, на дан празника, уз саслужење надлежног пароха, началствовао је презвитер Стеван Лукић, парох у Доњем Ковиљу. По прочитаном јеванђељском одељку, презвитер Стеван је присутним верницима у храму честитао храмовну славу, уз то, поучавајући о потреби живота у вери. После узнесене заамвоне молитве, извршен је трократни опход и благослов овогодишњег рода младог пшеничног жита. Трудом предавача верске наставе и учитељица, ученици при ОШ „Чех Карољ“ у Ади били су на Светој Литургији.

    У поподневним часовима, протонамесник Дејан Станојев, архијерејски намесник бечејски, служио је Вечерње, благословио славско жито и колач, уз саслужење: протојерја Млађена Јовић  – пароха у Сенти, протонамесника Алексеја Блануше – пароха у Србобрану и презвитера Николе Темеринца – пароха у Бачком Градишту. Отац Дејан је благим, радосним, јеванђељским речима честитао славу и поучио присутне. Овогодишњи славски кумови Љубиша и Станка Петровић, кумовање следеће године о храмовној слави, предали су Жарку и Оливери Ракић.
    По одслуженом вечерњем богослужењу, прослава славе, настављена је трпезом љубави  црквеноопштинској сали, до касних вечерњих часова.
    Новчане трошкове припремања славског ручка и славске вечере сносили су овогодишњи црквени кумови Љубиша и Станка Петровић, који су светој Цркви овом приликом даривали 18 дрвених, пресвучених столица. Чланице Верског добротворног старатељства са председницом Миром Прибић помогле су да се вечера послужи.

Протонамесник Бошко Симић
парох ађански

maj 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Спасовдан – слава православног храма у Ади
Vesti
Vesti iz policije
Poljočuvari
Impresum


Design by VA