Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. május

Címoldal
Tizenegyéves a Körkép
Emberek, képek, események
Előtérben a beruházások
Tanácsülés a Második Helyi Közösségben
Közösen egy gyönyörű mosolyért
A térzenétől a Nemzetek fesztiváljáig
A kikeletnek örültek az óvodások
Tóth József megbecsülése
Az emigráció kezdeti nehézségei
Nemzeti Tanács-választások június 6-án
Június 6-án Magyar Nemzeti Tanácsot választunk
Események képben és szóban
Rendőrségi hírek
Csősz-ügyek
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
A versek szerelmesei
Új útra lépett az óvoda bábtársulata
Teológiai gondolatok
Kávézzunk együtt
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
A mi szigetünk
Állatok, mint segítőtársaink a kertben
Az eltűnt idő nyomában
Elsőáldozók
Impresszum

Első Helyi Közösség
Előtérben a beruházások

    Az Első Helyi Közösség tanácsa május 6-án megtartott ülésén legtöbb szó az idei beruházásokról esett. Beszámoló hangzott el azokról az aktivitásokról, amelyek a tanács két ülése közötti időszakban történtek. Befejeződött a szennyvízcsatorna-hálózat építése a Rade Končar utcában, és megtörtént az elszámolás is, a beruházás összege 1.221.323.86 dinár. A bejáratok javítása és az eredeti állapotba való visszaállítása 102.849,98 dinárba került. Az említett utcában a gyalogjárda egy kb. 70 méteres szakaszon nagyon rossz állapotban volt, újra betonoztuk 174.885,95 dinár értékben. Így a beruházás összesen 1.499.059,75 dinárt tesz ki.


Járdajavítás a Tito marsall utcában

    Az az útszakasz, amely a Temető és Március 8. utcát köti össze, és amelyet néhány évvel ezelőtt törött cseréppel töltöttünk fel, javításra szorult. A járda mellett újra kinőtt az ördögcérna és a víz is megállt egy-egy szakaszon. A munkálatok a befejezéshez közelednek.
    Folyamatban van a gyalogjárda javítása a Tito Marsall utcában, a Postától az Auto-Moto szövetségének épületéig, amelyről a Tanács még tavaly döntött.
    A legkisebbek örömére a Tito Marsall utcában található óvoda udvarában felújítottuk az összes játékot, hintákat, mivel a farészek elkorhadtak, és veszélyeztették a gyermekek testi épségét. A felújítás 30 ezer dinárba került.
Márciusban és áprilisban azoknak a polgároknak, akik igényelték, tuját és lombhullatókat biztosított a helyi közösség.
    Az idén a lomtalanítási akciót április 13-15-ig szerveztük meg.


A Tito marsall utcai óvoda felújított játékszerei és újjávarázsolt udvara

    A továbbiakban döntés született a szennyvízcsatorna-hálózat folytatásáról a November 29. utcában a valamikori „Kis Párizs” vendéglőtől a Moša Pijade utcáig. Úgyszintén döntés született hogy még az idén felújítjuk a Pergel Flórián utcában az útburkolatot. A beruházás kb. 650 ezer dinárba kerül. Szó volt a közlekedési jelzések állapotáról a helyi közösség területén. Megállapítást nyert, hogy több helyen hiányosak, és a közlekedési felügyelő bekapcsolásával igyekeznek majd pótolni a hiányosságokat. Mint minden ülésre, erre is több kérelem érkezett a művelődési, civil és sportegyesületektől és intézményektől. 100 ezer dinárt osztottunk szét a: Műszaki Iskola, a Bartók Béla Zeneiskola, a Vöröskereszt, a Mezőőr Szolgálat, az Önkéntes Tűzoltó-testület, a Kerekítő MPE, a Fiáker Klub, a Tanyaszínház, a Sakk Klub és a New Ada Dance Táncklub között.

Gecse István,
az I. Helyi Közösség titkára

maj 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Спасовдан – слава православног храма у Ади
Vesti
Vesti iz policije
Poljočuvari
Impresum


Design by VA