Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. május

Címoldal
Tizenegyéves a Körkép
Emberek, képek, események
Előtérben a beruházások
Tanácsülés a Második Helyi Közösségben
Közösen egy gyönyörű mosolyért
A térzenétől a Nemzetek fesztiváljáig
A kikeletnek örültek az óvodások
Tóth József megbecsülése
Az emigráció kezdeti nehézségei
Nemzeti Tanács-választások június 6-án
Június 6-án Magyar Nemzeti Tanácsot választunk
Események képben és szóban
Rendőrségi hírek
Csősz-ügyek
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
A versek szerelmesei
Új útra lépett az óvoda bábtársulata
Teológiai gondolatok
Kávézzunk együtt
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
A mi szigetünk
Állatok, mint segítőtársaink a kertben
Az eltűnt idő nyomában
Elsőáldozók
Impresszum

92 Vesti iz policije 92

    Krivična dela. U mesecu april registrovano je ukupno 15 krivičnih dela. Od toga 14 se odnosi na opšti kriminalitet i 1 na privredni. Sa poznatim izvršiocem registrovano je 6 KD, u 7 slučajeva izvršilac je nepoznat, s tim da u toku meseca policija je rasvetlila 5 dela. Jednog izvršioca su uhvatili na delu. Evo opis nekoliko krivičnih dela:
    – Policijski službenici u Adi rasvetlili su dve teške krađe i podneli krivične prijave protiv maloletnog Z. N. (1992) i Alena Petrović (1991) iz Mola, zbog osnovane sumnje da su počinili teške krađe na štetu vlasnika samostalne trgovinske radnje i privatne kuće u Molu.
    Maloletni ZN je u martu provalio u jednu privatnu kuću iz koje je odneo televizor, DVD, računar i male kućne aparate u vrednosti od oko 30.000 dinara. Sredinom aprila, isti maloletni zajedno sa Petrović Alenom provalili u samostalnu trgovinsku radnju u Molu iz koje su odneli cigarete, slatkiše, mobilni telefon i novac. Šteta je oko 16,500 dinara.
    – Krajem aprila, patrola policije je uhvatila Tanasić Miloša (1977) iz Žablja, i Maroš Predraga (1986) iz Beočina koji su provalili u prodavnicu Merkator C u Molu i u torbe su natovarili sve vrste domaćih i stranih cigareta. Protiv istih podneta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da su izvršili kriv. delo teška krađa na štetu vlasnika Merkator C.
    – Policija je pronašla dvojicu maloletnika (1996 i 1992) iz Mola, koji su u noću 24/25 aprila  ispred preduzeća „Mol prevoz“ otuđili kombi „Zastava Iveko“. Isti su najpre pokušali da otuđe vozilo Lada Niva ali nisu uspeli da stave u pogon. Nakon toga sa parkinga su odgurali navedeni kombi i vozili su dok se nisu zaglavili na zemljanom putu u molskom ataru, gde su ostavili vozilo. Protiv njih podneta je krivična prijava zbog osnovane sumnje da su izvršili kriv. delo neovlašćenog korišćenja tuđeg vozila.
    – Policijski službenici u Adi lišili su slodobe i odredili zadržavanje Medl Đerđu (1976) iz Ade, zbog osnovane sumnje da je poičinio krivično delo ubistva u pokušaju nad L.S. (1979) iz Ade i lake telesne povrede nanete dvojici maloletnika.
    Osumnjičeni je 8. maja oko 02 časova na ulici u Adi presreo L. S. od kojeg je zatražio novac, i nezadovoljan iznosom novca koji je dobio, Medl je potegao nož i zadao dva uboda oštećenom u predelu stomaka i grudnog koša. Medl se potom uputio ka centru u Adi i verbalno izazivao grupu maloletnika koja se nalazila preko puta ulice, da bi jednom momentu prišao grupi i zadao dva uboda nožem u predelu leve noge dvojici šestanestogodišnjaka.
    Istražni sudija Višeg suda u Subotici Medl Đerđu odredio je pritvor do 30 dana.
    Javni red i mir. U prošlom mesecu podneta je 4 prekršajna prijava, 3 zbog učestvovanje u tuči  i 1 zbog vređanja. Prekršaji se dešavaju u noćnim časovima uglavnom u blizini ugostiteljskih objekata. U redovima prijavljenih ima i dvojica maloletnika.
    Bezbednost saobraćaja. Po izveštaju policije u našoj opštini u mesecu aprilu NIJE  se desila nijedna saobraćajna nezgoda!

    Protiv dvojici vozača u aprilu izrečena je mera zadržavanja do 12 časova zbog prisutnosti alkohola u krvi. Od početka godine do maja broj zadržanih vozača zbog alkoholisanosti je 10.

maj 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Спасовдан – слава православног храма у Ади
Vesti
Vesti iz policije
Poljočuvari
Impresum


Design by VA