Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. május

Címoldal
Tizenegyéves a Körkép
Emberek, képek, események
Előtérben a beruházások
Tanácsülés a Második Helyi Közösségben
Közösen egy gyönyörű mosolyért
A térzenétől a Nemzetek fesztiváljáig
A kikeletnek örültek az óvodások
Tóth József megbecsülése
Az emigráció kezdeti nehézségei
Nemzeti Tanács-választások június 6-án
Június 6-án Magyar Nemzeti Tanácsot választunk
Események képben és szóban
Rendőrségi hírek
Csősz-ügyek
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
A versek szerelmesei
Új útra lépett az óvoda bábtársulata
Teológiai gondolatok
Kávézzunk együtt
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
A mi szigetünk
Állatok, mint segítőtársaink a kertben
Az eltűnt idő nyomában
Elsőáldozók
Impresszum

VESTI

Veliko spremanje

    Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki je podelio po školama kartonske kontejnere za odlaganje papirnih otpada kao što su novine, kancelarijski papir, časopisi, prospekti, sveske, katalozi i dr.
    Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja prepoznalo je, kao jedan od najvećih problema životne sredine u Srbiji, nizak nivo upravljanja otpadom. Problemi nastaju kao posledica nedovoljno razvijene infrastrukture, ali i loših navika i nedovoljne brige za okolinu.

    Povodom toga, predsednik opštine Ada poziva direktore, nastavnike, učenike i sve građane da se priključe akciji "Veliko spremanje Srbije" , jer svi građani opštine Ada treba da očiste smeće ispred svojih zgrada, kuća, škola, tavane, priobalja reka itd. Kada bi svaki par ruku, a ima oko dvadeset hiljada pari ruku u opštini Ada, podigao samo jednu flašu ili kesu iz prirode, naša opština bi bila mnogo zdravija i čistija. Zato krenimo sa čišćenjem!

Dragin Miricki Zita


Obaveštenje

    Obaveštavamo poljoprivredne proizvođače opštine Ada da je 10.05.2010. objavljen Oglas za javnu licitaciju u prvom krugu za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštini Ada. Rok za podnošenje prijava je 25.05.2010. Tekst Oglasa i mapa sa rasporedom parcela može se pogledati na oglasnim tablama Opštine Ada i Mesnih zajednica. Informacije se mogu dobiti od Apro Lasloa u kancelariji 26. Opštinske uprave Ada ili na telefon 852-106 lokal 126.


Radna akcija

    U subotu u Adi 08.05.2010 Ađanski ligaši i mladi simpatizeri Lige socialdemokrata Vojvodine uspešno su organizovali radnu akciju; čisćenje obale Tise.
    Sa ovom akcijom Opštinski Odbor LSV Ada je želeo da skrene pažnja na ekološku krizu, zagađenost vazduha i  zagađenost reke Tise i čovekove sredine sa  nazivom  «Očistimo Tisu, Očistimo Vojvodinu».
    Na aktivnostima su učestvovali ligaši, simpatizeri LSV-a,  penzioneri i nihova unučad.

    Ligaši i Ligašice OO LSV Ada pod istaknutom zastavom LSV, sa zastavom Vojvodine i sa svojeručnom izrađenom emblemom LSV ADA okupili su više stotina kilograma plastične flaše, flakone od aluminiuma i staklene flaša, razbačene obuće između ađanskog štranda i skele koja povezuje Adu i Padej. Na završetku aktivnosti koju ni kiša ni led nije mogla da rastera služili su se sa ligaškim pasuljem i sa paprikašem sa knedlama.
    U poseti nam je bio Radovan Radovanović, poslanik u Skupštini Narodne Republike Srbije iz Bačke Topole, sa izborne liste LSV.

OO LSV ADA


Kros RTS

    Tradicionalni Kros RTS-a kroz Srbiju održan je i u Adi 14. maja (petak) sa početkom u 10 časova, pod organizacijom Lokalne samouprave.  Na ovoj manifestaciji, najvećoj sportskoj priredbi u Evropi, učestvovalo je 552 učenika,  takmičili se u kategorijama od prvog razreda osnovne pa do četvrtog razreda srednje škole. Čak su učestvovala i deca iz predškolske ustanove.
    Ova manifestacija ima promotivni karakter a najvažnije od svega je, da tog dana, što više učenika, onih koji to žele,  trči i na taj način doprinese afirmaciji sporta i ove sjajne ideje.
    Na manifestaciji, diplome su delili Predsednik opštine Ada, Zoltan Bilicki, Republički poslanik, Tamaš Tot, Poslanik u skupštini APV, Jožef Tobiaš ml. i direktor OŠ »Čeh Karolj» Mihalj Siraki.

Dragin Miricki Zita


POZIV!

    Lokalna samouprava opštine Ada poziva vlasnike pokjoprivrednog zemljišta kojima je podzemna voda pokrila njive da se jave u zgradu lokalne saouprave, u kancelariji broj 28. kod Vilmoša Koš, do 28. maja 2010. godine (petak). Treba poneti sa sobom katastarski br. njive!

maj 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Спасовдан – слава православног храма у Ади
Vesti
Vesti iz policije
Poljočuvari
Impresum


Design by VA