Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. május

Címoldal
Tizenegyéves a Körkép
Emberek, képek, események
Előtérben a beruházások
Tanácsülés a Második Helyi Közösségben
Közösen egy gyönyörű mosolyért
A térzenétől a Nemzetek fesztiváljáig
A kikeletnek örültek az óvodások
Tóth József megbecsülése
Az emigráció kezdeti nehézségei
Nemzeti Tanács-választások június 6-án
Június 6-án Magyar Nemzeti Tanácsot választunk
Események képben és szóban
Rendőrségi hírek
Csősz-ügyek
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
A versek szerelmesei
Új útra lépett az óvoda bábtársulata
Teológiai gondolatok
Kávézzunk együtt
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
A mi szigetünk
Állatok, mint segítőtársaink a kertben
Az eltűnt idő nyomában
Elsőáldozók
Impresszum

Tanácsülés a Második Helyi Közösségben
A Második HK tanácsa május 13-i gyűlésén megvitatta az idei évi tevékenységét.

    A Nyugdíjas Otthon előtt a járda és a parkoló javítását végeztük el, ezek után az adai katolikus plébánia és az általános iskola épülete közötti rész szorult szintén javításra.
    A Lenin utcán, a központban egy kisebb járdarészt javítottunk.  E járdajavításoknak a  teljes költsége 430.000 dinár.
    Április hónap folyamán megszerveztük a tavaszi lomtalanítást, ez 85.000 dinárba került.
    Az utak foltozására 320.000 dinárt költött a Második Helyi Közösség. A legkritikusabb helyeken a lyukakat sikerült így eltüntetni.
    A Tartományi Mezőgazdasági Titkárságtól pályázaton nyert 600.000 dinárból, a közbeszerzési eljárás levezetése után, a zentai DTD-vel végeztettük el a Barán levő áteresztő hidak alatti tisztítást.
    A Vuk Karadžić és a Vajdasági brigádok utca sarkára szennyvíz-átdobó pumpaállomást tervezünk. A dokumentáció már készül, és pályázhatunk a kivitelezésre, így az egész Vajdasági brigádok utca rákapcsolódhat a csatorna-vezetékre.
    A tanács úgy döntött, hogy mivel a közbeszerzést az adai önkormányzat írta ki a MiroslavAntić és a Vojislav Ilić utca aszfaltozására, megvárjuk ennek eredményét, és utána döntünk az utakra szánt pénzeszközökről.
    Uliján Kornél, az Adica Üdültetési KV igazgatója, beszámolt az elmúlt évi munkáról és a pénzügyi megvalósításról. Az idei évet is ismertette, és természetesen az idei évi belépőjegyek árát is közölte. A II. HK az idén 450.000 dinárral fogja támogatni a  rekreációs központ tevékenységét.
    A Körkép Tájékoztató Társaság nevében Gecse István, a helyi lap főszerkesztője, és Vastag János főszerkesztő-helyettes részletesen beszámolt a tavalyi év munkájáról és pénzügyi megvalósulásáról. Az idei tervet is ismertették. A II. HK 2010-ben 156.000 dinárt fog kiválasztani az újság további megjelenése céljából.
    A tanács megvitatta az iskolák és az óvoda kérvényeit, és úgy döntött, hogy a Műszaki Iskolát 50.000 dinárral, a Zeneiskolát 30.000 dinárral, a gunarasi óvodát 50.000 dinárral, a Cseh Károly Általános Iskolát pedig 150.000 dinárral támogatja. Így megoldjuk a Baraparti rész előtt a parkoló és járda javítását.
    A civil szervezetek és egyesületek támogatására az első félévben 150.000 dinárt irányoztunk elő. Ebből a következő egyesületek, szervezetek és rendezvények részesülnek ez után az ülés után:
    Rákellenes Egyesület, Nagycsaládosok, Mit tudsz a közlekedésről-verseny, Galambászok, Tanyaszínház, Önkéntes Tűzoltó-testület, Örvendj népem, Horgász Egyesület, Vénusz Táncklub, Lovas- és Fiáker-klub, Kerekítő - Magyar Pedagógus Egyesület, New Ada Dance, Harcos Szövetség, Puskás kupa, mezőőri szolgálat.

Varga Elfride

maj 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Спасовдан – слава православног храма у Ади
Vesti
Vesti iz policije
Poljočuvari
Impresum


Design by VA