Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. május

Címoldal
Tizenegyéves a Körkép
Emberek, képek, események
Előtérben a beruházások
Tanácsülés a Második Helyi Közösségben
Közösen egy gyönyörű mosolyért
A térzenétől a Nemzetek fesztiváljáig
A kikeletnek örültek az óvodások
Tóth József megbecsülése
Az emigráció kezdeti nehézségei
Nemzeti Tanács-választások június 6-án
Június 6-án Magyar Nemzeti Tanácsot választunk
Események képben és szóban
Rendőrségi hírek
Csősz-ügyek
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
A versek szerelmesei
Új útra lépett az óvoda bábtársulata
Teológiai gondolatok
Kávézzunk együtt
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
A mi szigetünk
Állatok, mint segítőtársaink a kertben
Az eltűnt idő nyomában
Elsőáldozók
Impresszum

Tizenegyéves a Körkép

    Az utóbbi időben több olvasónk megdicsérte lapunkat, a Körképet, hivatalos és nem hivatalos helyen is egyaránt, ami, valljuk be, őszintén jólesett. Legfőképpen azért, mert mint már annyiszor elmondtuk, többnyire volontőr alapon készítjük az újságot hónapról-hónapra, immár tizenegy éve.
    Azt is többször elmondtuk, hogy minden jóindulatú kritikát is meghallgatunk, és ha a szerkesztőség elfogadja, alkalmazzuk is. Amire többen is felfigyeltek, és pozitívan értékelték az az, hogy a Körkép megmaradt függetlennek, pártpolitika mentesnek, ami, higgyék el, nem könnyű. Legtöbb helyi újságra ez nem jellemző, mert igaz az a mondás, hogy az parancsol, aki fizet. Mi így kezdtük 1999. májusában, és ameddig mi készítjük a lapot, így is marad. Nem véletlenül írtam hogy „pártpolitikailag” független, ami nem azt jelenti, hogy politikamentes, mivel a politika ma már mindenhova beférkőzött. A pártok aktivitásairól, az elért eredményekről szívesen tájékoztatunk, ellenben egymás lejáratásában nem veszünk részt, azt még pénzért sem tennénk. Minden párt nagy hangsúlyt fektetet arra, hogy az emberek tudatához elérjenek az általuk megvalósított eredmények. Az üzleti sikerekhez is elengedhetetlen a jó reklám. Sajnos, még most is maradt sok kis „pártocska”, akiknek tevékenysége abban merül ki, hogy a nagyobbakat kritizálják. Szerintem időközönként önkritikát is kellene gyakorolniuk, hogy miért is olyan kicsik és erőtlenek.
    Ami kevésbé szimpatikus a mindennapi életben, hogy vannak olyan helyek is, ahol munkába álláskor a szakmai ismeretek és rátermettség nem az első helyen van, inkább előnyt jelent a párttagság. Egy kis iróniával szoktam mondani, hogy lassan a takarítónőtől is elvárják, hogy párttag legyen. Ezen nem érdemes bosszankodni, így van ez szomszédainknál is, és mindenhol.
    Visszakanyarodva lapunkhoz, a Körkép fennállásának 11. évfordulója alkalmából kívánom, hogy hű olvasóink, akik mindvégig kitartottak mellettünk, a jövőben is ezt tegyék, és kívánom még, hogy olvasóink ezres tábora, tovább bővüljön.

Gecse István

maj 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Спасовдан – слава православног храма у Ади
Vesti
Vesti iz policije
Poljočuvari
Impresum


Design by VA