Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2010. május

Címoldal
Tizenegyéves a Körkép
Emberek, képek, események
Előtérben a beruházások
Tanácsülés a Második Helyi Közösségben
Közösen egy gyönyörű mosolyért
A térzenétől a Nemzetek fesztiváljáig
A kikeletnek örültek az óvodások
Tóth József megbecsülése
Az emigráció kezdeti nehézségei
Nemzeti Tanács-választások június 6-án
Június 6-án Magyar Nemzeti Tanácsot választunk
Események képben és szóban
Rendőrségi hírek
Csősz-ügyek
Nyelvi figyelő
Fiatalok írják
A versek szerelmesei
Új útra lépett az óvoda bábtársulata
Teológiai gondolatok
Kávézzunk együtt
Szakszervezeti hírek
Zöld levél
A mi szigetünk
Állatok, mint segítőtársaink a kertben
Az eltűnt idő nyomában
Elsőáldozók
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények: A múlt hónapban 15 bűntényt regisztrált a rendőrség, ebből 14 az általános, és l a gazdaság ellen elkövetett bűntényre vonatkozik. Az elkövetők közül 6 ismert volt a bűntény elkövetésekor, 7 esetben ismeretlen – ebből 5 bűntényt még a hónap folyamán felderített a rendőrség, 1 elkövetőt pedig tetten értek. Íme néhány kirívó eset:
    – Az adai rendőrség két minősített lopás bűntettét derítette fel, és bűnvádi feljelentést tett a kiskorú Z. N. (1992) és Alen Petrović (1991) moholi lakosok ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy minősített lopást követtek el magánkereskedés és magánlakások kárára. Először Z. N. betört E. P. házába, ahonnan TV készüléket, DVD-t, számítógépet és más felszerelést vitt el mintegy 30.000 dinár értékben. Április közepén ugyancsak a kiskorú Z. N. és Alen Petrović betörtek egy magánkereskedésbe Moholon, és onnan cigarettát, édességet, mobiltelefont és pénzt vittek magukkal. A kár kb. 16.500 dinár.
    – Április végén a rendőrség tetten érte Tanasić Miloš (1977) zsabljai és Maroš Predrag (1986) beocsini lakosokat, akik betörtek a moholi Merkator C üzletébe, és táskáikat telerakták hazai és külföldi cigarettával. Mindkettőjük ellen bűnvádi feljelentés készült minősített lopás alapos gyanújával.
    – A rendőrség elfogta azt a két kiskorút (1996 és 1992), akik ápr. 24. és 25. közötti éjjelen a Molprevoz magánvállalat előtt parkoló Zastava Iveco kombit ellopták. Először ugyanis egy Lada Nivát akartak elkötni, de ezt nem tudták üzembe helyezni, majd a parkolóról eltolták a kombit, amit sikerült nekik begyújtani, és elhajtottak vele mindaddig, míg a moholi határban a dűlőúton el nem akadtak. Ekkor otthagyták a kombit, és távoztak a helyszínről. Mindkettőjük ellen bűnvádi feljelentés készült más járművének törvénytelen használata miatt.
    – Az adai rendőrség letartóztatta Medl György (1976) adai lakost, azzal az alapos gyanúval, hogy gyilkossági kísérletet követett el L. Sz. (1979) adai lakos ellen, ugyanakkor könnyebb testi sérülést okozott két kiskorúnak.
    A gyanúsított Medl május 8-án éjjel 02 óra körül találkozott az utcán L. Sz.-al, és pénzt követelt tőle. L. Sz. adott neki egy kisebb összeget, amivel a gyanúsított nem volt megelégedve, kést rántott, és előbb a hasába, majd a mellkasába szúrt. Mintha mi sem történt volna, Medl folytatta útját a központ felé, ott belekötött egy csoport kiskorúba, akik az utca másik oldalán álltak. A következő pillanatban Medl átlépett hozzájuk és két 16 éves fiút lábon szúrt, könnyebb testi sérülést okozva nekik.
    Medl Györgyöt a szabadkai Felsőbíróságra vitték, és a vizsgálóbíró 30 napos előzetes letartóztatást rendelt el ellene.
    Közrend és közbiztonság. Áprilisban 4 szabálysértési feljelentést tett a rendőrség verekedés (3) és sértegetés (1) vétsége miatt. A szabálysértések általában az éjjeli órákban történtek szórakozóhelyek környékén. A feljelentettek között két kiskorú is van.
    Közlekedésbiztonság. A rendőrségi jelentés szerint áprilisban NEM történt egyetlen forgalmi baleset sem!

    Áprilisban 2 gépkocsivezető került a kijózanítóba 12 órára. Az év elejétől májusig 10 vezető jutott ilyen sorsra.

maj 2010.

Naslovna strana
Ljudi, slike, događaji
Спасовдан – слава православног храма у Ади
Vesti
Vesti iz policije
Poljočuvari
Impresum


Design by VA