Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. július

Címoldal
A legfontosabb a lobbi
Községi hírek
DP–MK koalíció Adán
A képviselő-testület új összetétele
Együtt a kábítószer ellen
Rendhagyó történelemóra
Hídavatás
Új mobiltelefonos torony Adán
Működik a sátortábor
New Ada Dance
Egy kosár Szentiványi alma
Aratás
Cséplőgépekre emlékezünk
A szemek szerelmese
A sorstalanság állatparkja
Szép vers mára
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Hódi Sándor 100 interjú tükrében
A keresztény közösség
Gólya, gólya, gilice...
Zöld levél
Adai fiúk a Fradi stadionjában
Sport
Címeres nemeslevelek - III
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

KRACSUNÉK SZERENCSÉJE
ÚJ MOBILTELEFONOS TORONY ADÁN

    A hónap elején, július 3-án és 5-én az adai Svetozar Miletić, azaz a Szélső utca 16. alatt lévő ház kertjében egy harminc méter magas mobil átjátszó torony nőtt ki a földből. Mi, arra közlekedő járókelők igencsak meglepődtünk a látványon, nem is tudtuk mire vélni a dolgot, amíg utána nem jártunk.
    A kérdéses házban a Kracsun-házaspár, Ferenc és Erzsébet lakik két nagyobbacska gyermekével, és régen nem tapasztalt kedvességgel fogadtak, minden kérdésemre megfeleltek.


Kracsun Erzsébeta kertjükben lévő új torony előtt

    Erzsébet még a Telekom Srbija által építtetett torony teljes műszaki dokumentációját is megmutatta, amelyben a torony minden szükséges dokumentuma megtalálható.
    – Tavaly ilyentájt kopogtak be hozzánk a Telekom szakemberei – mondta Erzsébet – és közölték velünk, hogy egy új torony helyszínéül éppen a mi portánkat szemelték ki. Mi nagyon meglepődtünk, de készségesen megmutattuk nekik a kertünket. Szemmel láthatólag elégedettek is voltak.
    Férjemmel rövid töprengés után beleegyeztünk abba, hogy kertünk egy részét átengedjük a Telekomnak, ők pedig intézték a szükséges dokumentáció beszerzését, ami nagyon elhúzódott. Már arra is gondoltunk, hogy nem lesz belőle semmi, amikor ezen a nyáron ismét megjelentek, és az említett napokon fel is húzták a tornyot.
    – Nekünk megéri – mondja Ferenc –, akivel a vasútállomásnál lévő mezőgazdasági boltban beszélgettem. – A Telekom tíz évre kötött velünk szerződést és erre az időszakra területhasználat címén 6000 eurót fizet. Mondanom sem kell, milyen sokat jelent ez a családi költségvetésünknek!
    A szakemberek azt is elmondták, hogy a torony és működése a környezetre semmiféle káros hatással nincs, viszont a környéket majd védi az esetleges villámcsapásoktól.
    A szakszerű építkezést és a nagyszerű szerkezetet látva, hazafelé arra gondoltam, hogy a portám végében én is szívesen megengedtem volna egy hasonló torony felállítását!

Írta ls fényképezte: Király János

jul 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Novi sastav Skupština opštine
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Šarena strana
Impresum


Design by VA