Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. július

Címoldal
A legfontosabb a lobbi
Községi hírek
DP–MK koalíció Adán
A képviselő-testület új összetétele
Együtt a kábítószer ellen
Rendhagyó történelemóra
Hídavatás
Új mobiltelefonos torony Adán
Működik a sátortábor
New Ada Dance
Egy kosár Szentiványi alma
Aratás
Cséplőgépekre emlékezünk
A szemek szerelmese
A sorstalanság állatparkja
Szép vers mára
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Hódi Sándor 100 interjú tükrében
A keresztény közösség
Gólya, gólya, gilice...
Zöld levél
Adai fiúk a Fradi stadionjában
Sport
Címeres nemeslevelek - III
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

SPORT

A házigazdák nyerték az emlékversenyt

    Szombaton tartották meg az adai focipályán a IV. Böködi Zoltán-emlékversenyt, amelyen a 2000-es generációhoz tartozó focicsapatok mérkőztek meg egymással. Az AFK, vagyis az adai futballklub és a községi sportközpont által szervezett tornán hat fiúcsapat lépett pályára.
    Az emlékversenynek nemzetközi jelleget adott, hogy részt vett rajta a szegedi Déli Apró Rendőr TE csapata. A hazaiak közül a zentagunarasi Slavija, a nagybecskereki Škola Futbala és a Banat, a szenttamási Mladost Radost, valamint a házigazda AFK egy-egy csapata lépett pályára. A tornarendszer szerint zajló versenyen a csapatok kétszer 15 percet játszottak a számukra kialakított kisebb méretű füves pályán. A gólzáporos csoportmérkőzések után – ahol meccsenként legalább négy gól született, a legtöbb nyolc volt – a döntőbe az adai és a szegedi csapat jutott. A mérkőzést az adaiak nyerték 4:1 arányban, és így hozzájuk került egy évre az emlékverseny vándorserlege, a szegedi gárda lett a második. A harmadik helyet a szenttamási Mladost Radost szerezte meg, miután 3:0-ra nyert a nagybecskereki Škola Futbala ellen, amely így a negyedik helyen végzett. A Banat 5:1 arányban győzött a Slavija ellen, így a másik nagybecskereki csapat szerezte meg az ötödik helyet, a zentagunarasi csapat pedig a hatodikat.


A moholi MOL horgászegyesület VII. nemzetközi horgászversenye

    A horgászversenyt 2008.7.13-án, vasárnap a moholi  Tisza-parton tartottuk.
A versenyen 22 háromfős csapat vett részt. A csapatok a szlovákiai Zselízről, a magyarországi Vácról, a dél-szerbiai Gornji és Donji Milanovacról, a Duna-mentéről, a Tisza-mentéről, néhány csapat a Bánságból, illetve a Szerémségből érkezett a versenyre.

    A verseny verőfényes napsütésben kezdődött reggel kilenc órakor. A horgászemberfia és lánya (nők is részt vettek a versenyen) ettől szebb időt nem is kívánhatott volna. Az időjárás azonban megváltozott és a délellőt folyamán felerősödött a déli-délkeleti szél, és ez igen nagymértékben hátráltatta a versenyzők halfogási lehetőségét. A verseny 12 órakor ért végett. Ezután a versenybírók elkezdték a versenyzők fogásainak a lemérését mind a három szektorban. A versenyzők ezután a Tisza-parti sétány mellett a fák lombjai alatt felállított asztalok mellett jóízűen elfogyasztották az üstök tartalmát. Az eredmények összesítése után következett az eredményhirdetés. Először az A szektorban hirdették ki a legjobbakat. Az első három helyezett érmeket és a szponzorok ajándékait érdemelte ki, a többiek pedig helyezéseiktől függően a szponzorok ajándékait. Ugyanígy került sor a B és C szektorban is a versenyzők megjutalmazására.

Szektoronként a győztesek

 

’A’szektor

’B’ szektor

’C’ szektor

Aranyérem

Bakos Rudolf – Marlin, Palics

Lupu Branko -Galadska, Nagyikinda

Nastasijević Momčilo -Štuka, D.Milanovac

Ezüstérem

Dániel Attila -Zselíz, Szlovákia

Fanc Thomas -Marlin, Palics

Német Gábor - Proleter Horgos

Bronzérem

Nastasijević Goran -Štuka, D. Milanovac

Krišto Marko - Tamiš, Pancsova

Major Ferenc - KA-MI , Topolya

    A csapatversenyt a Donji Milanovac-i Štuka horgászegyesület csapata nyerte meg
    A második helyet a szlovákiai Zselíz horgászegyesület csapata, a harmadik helyet pedig a palicsi Marlin csapata szerezte meg.

Szöveg és kép: Karácsonyi József

jul 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Novi sastav Skupština opštine
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Šarena strana
Impresum


Design by VA