Legújabb szám - Najnoviji brojSzerkesztõség - UredništvoAnyakönyvi hírek - Vesti od matièaraArchívum - Arhiva

2008. július

Címoldal
A legfontosabb a lobbi
Községi hírek
DP–MK koalíció Adán
A képviselő-testület új összetétele
Együtt a kábítószer ellen
Rendhagyó történelemóra
Hídavatás
Új mobiltelefonos torony Adán
Működik a sátortábor
New Ada Dance
Egy kosár Szentiványi alma
Aratás
Cséplőgépekre emlékezünk
A szemek szerelmese
A sorstalanság állatparkja
Szép vers mára
Fiatalok írják
Hírek
Rendőrségi hírek
Nyelvi figyelő
Hódi Sándor 100 interjú tükrében
A keresztény közösség
Gólya, gólya, gilice...
Zöld levél
Adai fiúk a Fradi stadionjában
Sport
Címeres nemeslevelek - III
Az eltűnt idő nyomában
Árnyas oldal
Tarka oldal
Impresszum

92 Rendőrségi hírek 92

    Bűntények. Június hónapban a rendőrség 16 bűntényt fedett fel, ebből 8 az általános és 8 a gazdasági bűnözésre vonatkozik.
    Az általános bűntények közül 3 ismert elkövetővel történt, míg 5 eset elkövetőit a későbbi nyomozás alkalmával derített fela rendőrség.  Két bűnvádi feljelentés történt azon személyek ellen, akik hátráltatni és akadályozni próbálták a hivatali személyek – a rendőrség – munkáját, míg egy feljelentés a családon belüli erőszak elkövetése miatt történt (a vadházasságban élő férj késsel támadott a feleségére, és könnyebb testi sértést okozott neki). Továbbá felderítették az Obnova építőipari vállalat moholi telepén történt lopást, amikor elektromos fűkaszálót, körfúrészt és más szterszámot vitt magával a tolvaj. Kézre került az is, aki Moholon a telefonvonalak dobozát megrongálta, valamint aki beverte Adán a a volt bútorüzlet helyén levő kínai üzlet kirakatát a központban.
    A gazdasági bűnözés területén egy tiltott termelés és két tiltott kereskedelem miatt készült bűnvádi feljelentés. A KMS italboltban 5 különböző bűncselekményt állapított meg a rendőrség: két esetben hivatali visszaélést, két esetben a gazdaságban történő visszaélést és egy esetben okirat-hamisítás bűntettét, és ezek elkövetésének alapos gyanúja miatt bűnvádi feljelentést tett a felelős személyek ellen.
    Közrend és közbiztonság. A múlt hónapban 5 szabálysértést regisztrált a rendőrség (a múlt évnek ugyanebben a hónapjában 15 kihágás történt). Az öt szabálysértési feljelentés közül 2 verekedésre, kettő illetlen és erőszakos viselkedésre vonatkozik, míg egy eset az általános kihágások közé sorolható.
    Közlekedésbiztonság. Júniusban 5 közúti baleset történt, ebből 4 anyagi kárral (a teljes kár 208.000 dinár), egy balesetben pedig könnyebb testi sérülést kapott a jármű vezetője. Az okok mint eddig is: gyorshajtás, ittas állapotban való vezetés stb.
    A fentieken kívül, a rendőrség aktívan tevékenykedik más, különösen a társadalomra nézve veszélyes bűncselekmények felderítésén is. Külön hangsúlyt fektetett a kábítószer elleni küzdelemre. Júliusban öt személy ellen tett bűnvádi feljelentést azzal az alapos gyanúval, hogy tiltott drogelőállítás, tartás és terjesztés bűncselekményét követték el. Ezek: K. Miloš (1985), B. Zoltán (1985) moholi illetőségűek, továbbá L. Mátyás (1978), B. Ákos (1985) és T. István (1983) adai lakosok. A feljelentetteknél az ellenőrzés során összesen több, mint 6 gr. kábítószert – heroint találtak. Ha mindehhez hozzáadjuk, hogy két hónappal ezelőtt ugyanilyen bűntényért 7 személyt már feljelentett a rendőrség, kitűnik, hogy eddig 12 drogélvezőt, vagy kereskedőt fülelt le a rendőrség.
    Tűzeset. Július 3-án du. 2 óra körül a moholi Gordos-tank benzinkút közelében (JNH utca 146 sz. háznak által) közel a műúthoz leégett két pótkocsi megrakva 270 bála szalmával. A tüzet a traktor kipufogójából kirepült szikra okozta, amely a szalmára hullott, ami azonnal begyulladt. A keletkezett kár 50.000 dinár körül van.
    Az eset kapcsán a rendőrség újra felhívja a polgárok figyelmét arra, hogy tilos a tűzgyújtás a határban, tilos a szalmát vagy a tarlót égetni!
    Rablótámadás. Július 5-én az esti órákban a fejére maszkot húzva, egy férfi lépett be a topolyai TPU Kompani moholi üzletébe, és késsel a kezében arra kényszeríttette az elárusítónőt, hogy adja át a napi bevételt, ami kb. 30.000 dinár volt, majd távozott az üzletből. A személyleírás alapján (termet, magasság stb.) a rendőrség már 7-én letartóztatta J. Igor (1978) zentai lakost, azzal az alapos gyanúval, hogy ő követte el a moholi rablást. Másnap a támadó már a vizsgálóbíró előtt felelt a tettéért.
    Több mint fosztogatás
    Az adai rendőrállomás nyomozói bűnvádi feljelentést tettek T Vilmos (1958) adai lakos, az AMSA AUTO cég igazgatója ellen, azzal az alapos gyanúval, hogy többrendbeli hivatali visszaélés bűncselekményét követte el, minek következtében saját magának és másoknak lehetővé tette hogy közel 5 millió dinár jogtalan haszonra tegyenek szert. Ugyanakkor feljelentés készült Nedeljko V. (1959) kátyi, Dragan P. (1967) Vojvoda stepai és V. Róbert (1966) zentai lakos ellen is azzal a gyanúval, hogy jogtalanul jutottak különféle kölcsönökhöz, mert az Amsa Auto cég dokumentációiba hamis adatokat vittek be, így a bankoktól kb. 350.000 dinár magasságáig törvénytelenül jutottak kölcsönökhöz.
    Úgyszintén bűnvádi feljelentés készült Jovan D. (1934) adai lakos ellen, az AMSA AUTO társalapítója ellen is, azzal az alapos gyanúval, hogy visszaélt hivatali helyzetével, túllépve felhatalmazását, a firma dinár eszközeit privát számlára utaltatta át így 100.000 körüli jogtalan haszonra tett szert.
    Sörösüveg mint hidegfegyver.
    Az adai rendőrállomás rendőrei bűnvádi feljelentést tettek R. Richárd (1989) adai lakos ellen azzal a gyanúval, hogy verekedés közben veszélyes tárgyat használt, míg a kiskorú D. B. (1990) moholi lakos ellen verekedésben való részvétel miatt szabálysértési feljelentés készült. Július 7-én ugyanis a nyári színpad környékén Adán az esti órákban szóváltásra került sor R. Richard és D. B között, és ez később tettlegességbe ment át, amikor Richárd egy sörösüveggel a kezében támadott a kiskorú D. B.-re. A verekedésben mindketten könnyebb testi sérüléseket szenvedtek.
    Úgyszintén bűnvádi feljelentést tett a rendőrség a már említett kiskorú D. B. ellen, továbbá Danijel B. (1989), Slobodan K. (1990) moholi, Mladen J. (1989) újvidéki és a kiskorú N. K. (1993) becsei lakosok ellen garázdaság bűntette miatt, amit több személy ellen követtek el.

jul 2008.

Naslovna strana
Opštinske vesti
Novi sastav Skupština opštine
Vesti
Vesti iz policije
Molski dobošar
Šarena strana
Impresum


Design by VA